7 x eten in Brugge (onze Brugge food hotspots)

  • Brugge
7 x eten in Brugge (onze Brugge food hotspots)

Brugge is een heerlijke stad!

Brugge is een heerlijke stad. Letterlijk en figuurlijk! Leuk voor een romantisch weekendje weg of bijvoorbeeld Valentijnsdag. Wat zijn nou dé food hotspots in deze historische stad? Deze 7 fijne eetgelegenheden!

Gulliver Tree

De Gulliver Tree is ontzettend leuk om te ontbijten, brunchen of een lekker taartje te eten. Een relaxte sfeer en veel zelfgemaakte spulletjes. Het is hier heerlijk toeven!

IMG_20150910_111146

Dumon

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat chocolatiers betreft kan ik me dat, in Brugge, erg goed voorstellen. Want aangezien op elke straathoek een chocolatier is, is het moeilijk te zien waar je nu heen moet. Als je van lekkere chocolaatjes houdt, is een bezoekje aan Dumon een must. Deze chocolatier heeft diverse filialen in de stad, maar nog steeds maken zij hun bonbons op de authentieke manier in een fabriekje in de buurt van Brugge. Je hebt er een kust aan smaken en, eerlijk is eerlijk, de bonbons zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Juliette’s

Speculaas (of speculoos, zoals dat in België heet), wordt hier naar een hoger niveau getild. Speculaas in de smaken gember, vanille of koriander, maar ook lekkere zandkoekjes, chocolate chip cookies of chocoladepasta. Je vindt hier zelfgemaakte koeken die ook smaken zoals je ze zelf zou maken, zelfgemaakt broodbeleg en meer. Juliette’s is inmiddels bekend in binnen- en buitenland en schreef ook boeken over koeken en gebakjes.

Hoste 1

Bistro Christophe

Je zult hier niet zo snel toeristen tegenkomen. De locals waren dan ok erg verbaasd dat wij hier, als toesristen waren. Christophe is een fijne Vlaamse bistro waar je terecht kunt voor de klassiekers zoals een Vlaamse stoofpot of een goede steak tartare. Geen haute cuisine, maar gewoon ouderwets genieten van goed, eenvoudig eten. En ondertussen ook nog eens een praatje maken met de locals!

Bar’n

Als je binnenkomt snap je waarom het de naam heeft die het heeft. Het interieur doet een beetje denken aan… een ‘barn’, maar dan wel een hele mooie! Ga naar Bar’n voor een lekker drankje. Bijvoorbeeld een speciaal biertje. Het zaakje is klein, dus wees op tijd! Extra leuk is dat ze tijdens de avond rondlopen met allerlei lekkere apertitiefjes die je dus gewoon gratis krijgt bij je drankje. Een beetje tapas idee dus!

Ellis gourmet burger

Toch nog even twee fastfood tentjes. Alhoewel dit natuurlijk van een heel ander kaliber is dan het fastfood in de reguliere snackbar (of ‘fritkot’). Het doel van Ellis gourmet burger is om een ‘betere hamburger’ te serveren. In België zijn er diverse filialen, waaronder een in Brugge. Ben je trouwens fan geworden? Dan kun je ook in Rotterdam en Amsterdam terecht!

Balls & Glory

Handgemaakte gehaktballen waarbij je de keuze hebt uit kip, varken of vega. Neem plaats aan de lange tafel en eet je gehaktballen met ‘stoemp’ (oftewel stamppot) of een seizoenssalade.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *