The Gulliver Tree

  • The Gulliver Tree
  • Cordoeaniersstraat 4
  • Brugge
The Gulliver Tree

Geniet van het interieur, het kitsche maar o daardoor zo fijne servies en de zelfgemaakte lekkernijen onder het genot van een perfect gezet kopje thee.

Wie mij volgt op Instagram, zag het misschien al: afgelopen weekend waren Jerôme en ik een weekendje naar Brugge om ons 4-jarig jubileum feestelijk te markeren. En laat Brugge nou een foodie city bij uitstek zijn! Op elke straathoek vind je een chocolaterie, traiteur, café en wat al niet meer. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, heb ik de ultieme hotspots in Brugge voor je bezocht. Van chocolaterie tot bistro! We trappen af met The Gulliver Tree.

Ontbijt, lunch of brunch

The Gulliver Tree is een heerlijk zaakje voor ontbijt, lunch of brunch. Op onze eerste avond in Brugge raakte we aan de praat met locals die ons aanraadden om de volgende dag te ontbijten bij The Gulliver Tree. We waren dan ook uitermate content dat we geen ontbijt bij ons hotel hadden, dit gaf ons de mogelijkheid om de boel eens te verkennen. The Gulliver Tree moet je net weten te vinden.

Toegeven, op Tripadvisor en dergelijke sites heeft ‘ie ook een hoge vermelding, maar voor ons waren het de locals die ons over de streep trokken. Eenmaal binnen hebben we dan ook geen andere toeristen gezien. Wat is er zo leuk hier?

IMG_20150905_092603_small

Ten eerste het interieur: Scandinavisch zonder dat het té hipster wordt. Denk aan veel wit, brick wall en hout met natuurlijke elementen zoals wol en faux fur kussens. Dit thema voeren ze ook door in hun menukaarten. Over dat menu gesproken: ze hebben een hele ruime keuze aan koffie … én thee! Want de thee liefhebbers worden nogal eens vergeten, maar niet hier. Overigens bestelde onze buurman om 11 uur ‘s ochtends een wijntje, ach, het zal wel bourgondisch zijn ;-).

Croissant met brie en honing

Wij gaan in ieder geval maar voor een theetje. Als ontbijt kun je vervolgens voor een heel ‘pakket’ gaan van broodjes en beleg, yoghurt, muesli en fruit of je stelt het gewoon zelf samen. Ik ging voor een croissant met brie en honing. Je krijgt de croissant los en de brie en honing erbij zodat je het zelf kunt beleggen. Jerôme ging voor brood waar je zelf je (zelfgemaakte!) confitures bij kon kiezen en boter.

De presentatie is vervolgens zo kitsch dat het enorm cool is. Allemaal mix en match kopjes en bordjes. Allemaal met ouderwets bloemmotief, maar allemaal compleet anders. Onze Pai mu tan en winterthee werden geserveerd in een transparante theepot met…. drie zandlopers. De serveerster vertelt ons vervolgens hoe lang we de thee moeten laten trekken en welke zandloper we dan ook moeten volgen.

Zelfgemaakte jams

En, hoe het smaakte? Meer dan prima! De zelfgemaakte jams waren echt een hoogtepunt en toen ik naar de kassa liep, heb ik ook verlekkerd gekeken naar het mooie gebak. De rest van het ontbijt was ook goed, geen heel bijzonder brood, maar zeker lekker.

20160109_105026_small

Eindoordeel Gulliver Tree

Wat een heerlijke plek om even tot rust te komen en een lekker taartje te eten, te ontbijten, te brunchen of een theetje te drinken! Geniet van het interieur, het kitsche maar o daardoor zo fijne servies en de zelfgemaakte lekkernijen onder het genot van een perfect gezet kopje thee.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.