Juliette’s Artisanale Koekenbakkerij

  • Juliette's Artisanale Koekenbakkerij
  • Wollestraat 31A
  • Brugge
Juliette’s Artisanale Koekenbakkerij

Koekjes zoals je ze thuis ook zou maken: puur, zonder te veel poespas en ook zeker niet te zoet.

Toen we op onze eerste avond in Brugge door de Wollestraat liepen viel deze mooie zaak al meteen op. In de etalage van Juliette’s Koekenbakkerij zagen we al allerlei koekjes, wat zag het er knus uit.

De volgende dag moesten we dan ook een kijkje nemen en natuurlijk wat koekjes meenemen voor thuis. Bij Juliette’s Koekenbakkerij verkopen ze koeken die allemaal zelfgemaakt zijn. Veel speculaas (of ‘speculoos’ zoals men in Vlaanderen zegt), maar ook zandkoekjes, chocolate chip cookies en meer.

Pure, goede ingrediënten

Als je gaat voor een speculaasje heb je overigens niet één type, maar een hele selectie: vanille, naturel, gember of koriander bijvoorbeeld. Wij zijn beiden gek op gember, dus de gember speculaas vonden we heerlijk, maar ook de chocolate chip cookies met sinaasappel waren erg lekker. Eigenlijk zoals je ze thuis ook zou maken: puur, goede ingrediënten, zonder te veel poespas en ook zeker niet te zoet.

Speculaaspasta

Het thuisfront was dan ook erg blij dat we ook aan hen hadden gedacht ;-). Verder kun je hier ook dingen kopen zoals speculoospasta met allerlei smaken of chocolade pasta. Én deze bakkerij die zichzelf de charmantste bakkerij van Brugge noemt heeft diverse boeken op haar naam staan: Juliette’s bakboek en Juliette’s speculoos.

Bij Juliette’s sealen ze de zakjes en naar eigen zeggen kun je ze in de koektrommel tot 2 maanden bewaren. Maar ik denk niet dat je ze 2 maanden kunt weerstaan…..

Juliettes by Robbe Boone-143_small Juliettes koek
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

4 reacties op “Juliette’s Artisanale Koekenbakkerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *