9 x koken en bakken met speculaaskruiden

9 x koken en bakken met speculaaskruiden

Het is weer die tijd van het jaar! Die tijd dat je huis heerlijk naar speculaaskruiden geurt, want het is bijna Sinterklaas.  Speculaaskruiden (ook wel koekkruiden genoemd) zijn mijn ‘secret ingredient’ die ik graag toevoeg aan gerechten en dat zijn helemaal niet altijd Sinterklaas gerechten. Sterker nog, je kunt dit kruidenmengsel ook heel goed gebruiken om bijvoorbeeld stoofpotten te maken. Speculaaskruiden koop je kant-en-klaar of je kunt ze zelf mengen. De ingrediënten voor speculaaskruiden zijn doorgaans: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper. Vandaag geef ik je 9 receptideeën voor zowel Sinterklaas als daarna waar je speculaaskruiden voor kunt gebruiken. Ik ben benieuwd of jij ook speculaaskruiden gebruikt en of je nog tips hebt!

Gevulde speculaas

Zelfgebakken gevulde speculaas

Kruidnoten

Speculaascake

Sinterklaastaart

Sinterklaastruffels

Chai latte

Moussaka

Stoofpot

Bietenstamppot

Pumkin pie of pumpkin pie brownies

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “9 x koken en bakken met speculaaskruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *