Stoofpot met rundvlees en bier

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd4 uur
  • Totale benodigde tijd4 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Abonnementen zijn er op food gebied steeds meer. Je kunt een abo nemen voor de dagelijkse boodschappen, voor bijzondere lekkernijen, maar ook voor bijvoorbeeld bier. Beer in a Box is een concept voor iedereen die van bier houdt én graag nieuwe dingen ontdekt. 'De Beer' selecteert elke 2 maanden de leukste en lekkerste bijzondere biertjes die je niet snel ergens anders tegenkomt. Beer in a Box is dan ook een leuk Sinterklaas- of kerstcadeau voor je foodie friends!

beer in a box

Van elk biertje vind je 2 flesjes in de box, een receptkaart, bierviltjes om aantekeningen op te maken en smaakkaarten die je meer vertellen over de biertjes.  Bier en eten gaan vaak erg goed samen dus ik besloot een lekker gerecht te maken met een van de biertjes om vervolgens het biertje mét de maaltijd te nuttigen. Bier in je maaltijd klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het helemaal niet. Toen ik nog thuis woonde maakte mijn vader vaak zelf oliebollen, met bier in het beslag. Andere lekkere gerechten zijn mosselen met bier, chocolade Guinness cake, fish 'n chips met bierbeslag en kaasfondue met bier. De allerlekkerste die ook nog eens perfect past bij het gure weer is de stoofpot. Ik gebruikte de Kletser van Branie Bier, hoppig en tegelijkertijd een zoetje en een karamelsmaak. Wat mij betreft dus precies het zoetje en de diepte die de stoofpot nodig heeft. Je eet de stoofpot met aardappelpuree, rijst of pasta en natuurlijk met een lekker biertje op tafel!

Kende jij het concept van Beer in a Box al? En wat is jouw favoriete gerecht met bier? Laat het weten in de comments!

Stoofpot met rundvlees en bier

Stoofpot met rundvlees en bier

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd4 uur
  • Totale benodigde tijd4 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 450 gram runderriblappen (in blokken van 5 x 5 cm gesneden)
  • 2 witte uien (in dunne ringen gesneden)
  • 500 gram wortels (in grove plakken gesneden)
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el appelstroop
  • 1 el speculaaskruiden
  • 5 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 flesje bier (bij voorkeur Branie Bier - Kletser)
  • 300 ml water
  • 1 el roomboter

Benodigdheden

  • pan met een dikke bodem en deksel

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en voeg de ui, wortel, tomatenpuree en speculaaskruiden toe. Bak totdat de ui glazig wordt en voeg dan de vleesblokjes toe.
  2. Bak het vlees rondom bruin en voeg de kruidnagel en appelstroop toe.
  3. Giet het bier en het water bij het vlees. Draai het vuur laag en zet de deksel op de pan.
  4. Laat het geheel een uur of 4 sudderen (drink intussen een biertje ;-))
Advertorial - i.s.m. Beer in a Box

2 responses to “Stoofpot met rundvlees en bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *