Vegetarische enchiladas

  • Voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Vegetarische enchiladas

Steeds vaker kiezen mensen er bewust voor om enkele dagen per week vegetarisch te eten. Het is een vraag die ik dan ook regelmatig krijg: wat zijn lekkere vegetarische recepten? Er zijn gelukkig heel veel vegetarische gerechten te vinden! Vandaag deel een lekker makkelijk vega recept voor vegetarische enchiladas. Gevuld met paprika en kidneybonen en een lekkere lichtzoete saus.

Ingrediënten

  • 8
  • wraps
  • 500 gram
  • passata di pomodoro
  • 2 el
  • barbecuesaus
  • 1/2 tl
  • gedroogde oregano
  • 1 takje
  • koriander
  • 400 gram
  • kidneybonen
  • (uit blik)
  • 2 rode
  • paprika's
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 50 gram
  • geraspte kaas
  • scheutje
  • olie
  • voor erbij:
  • 1
  • avocado
  • sap van 1
  • limoen
  • snuf
  • zout

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer of blender
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Pureer de avocado met limoensap en een snuf zout en zet dit apart.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  4. Voeg de paprikablokjes en peper toe en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de kidneybonen, passata, oregano en barbecuesaus toe en draai het vuur laag. Laat het geheel nog enkele minuten koken.
  5. Leg een wrap op een snijplank en schep een lepel van de vulling op circa 1/3 van de wrap. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Herhaal met de overige wraps. Strooi de kaas over de bovenkant en zet de ovenschaal nog 5 minuten in de oven zodat de kaas lekker smelt.
2 people want to make it
1 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Vegetarische enchiladas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *