Beef Shanghai zonder pakjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Beef Shanghai zonder pakjes

Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt maken. Zonder pakjes en zakjes? Ik nam een kijkje op de achterkant en sloeg zelf aan het experimenteren. Volgens mij heb ik een Beef Shanghai gecreëerd die lijkt op die uit de doos, maar dan gezonder, want minder suiker en zout en enkel verse ingrediënten. Koop je weleens iets uit een pakje, maar wil je ze zelf eens helemaal van 0 maken? Ik heb ook het recept voor bobotie, sesam kip, foeyonghai, Argentijnse chimichurri, risotto, bami, paella en kip Siam voor je!

Ingrediënten

  • 250 gram
  • mie
  • 1
  • prei
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 150 gram
  • taugé
  • voor de gehaktballetjes:
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 1 witte
  • ui
  • (fijngesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • paprikapoeder
  • voor de saus:
  • 5 el
  • sojasaus
  • 3 tl
  • bruine suiker
  • 1 tl
  • sesamzaad
  • 1 tl
  • sesamolie
  • 1/2 tl
  • vissaus
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 el
  • verse koriander
  • (fijngesneden)

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan om de mie in te koken

Instructies

  1. Was de taugé en de prei goed en snijd de prei in dunne ringen.
  2. Meng het gehakt met de ui, peper en paprikapoeder en rol er circa 16 balletjes van.
  3. Meng de ingrediënten voor de saus en zet dit even apart.
  4. Zet de wok op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak de gehaktballen rondom bruin.
  5. Kook de mie volgens de instructies op de verpakking.
  6. Voeg de taugé en prei toe aan de gehaktballen. Bak 1 minuut mee en voeg dan de saus toe. Kook gedurende nog eens 2 minuten.
34 mensen willen het maken
28 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Beef Shanghai zonder pakjes

  • Marjan

    Was wel lekker. Volgende x doe ik minder of geen ui in de gehakt. Had chilipoeder gebruikt ipv peper. Want heb 2 kleine kinderen. En de saus had wel wat meer saus kunnen zijn.

    Beantwoorden
  • Harold

    Was heerlijk, ga het vaker op deze manuer klaarmaken. Zwarte peper gebruikt i.p.v. verse peper, 4 tl vissaus i.p.v halve tl volgende keer 8 tl. 250 g mie was voor 4 personen. De vissaus zat in een fles van 0,75 l: genoeg voor de rest van mijn leven, ga rest invriezen in de vorm van ijsblokjes.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *