Spaanse paella met zeevruchten

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wie weleens in Spanje is geweest heeft weleens paella gegeten. Deze Spaanse versie van de risotto dankt zijn gele kleur aan de saffraan die in het gerecht zit. Vaak wordt dit door iets goedkopers als kurkuma vervangen, maar het is juist de saffraan die hem zijn typische smaak geeft. Hou je niet van zeevruchten? Dan kun je ook prima wat kip bakken en dit er doorheen doen!

Spaanse paella met zeevruchten

Spaanse paella met zeevruchten

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 75 ml witte wijn
  • 450 ml kokend water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • 400 gram gemengde zeevruchten (uit de diepvries)
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 gram saffraan
  • 3 takjes platte peterselie

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak van het kokende water en het bouillonblokje een bouillon.
  2. Fruit de ui en de knoflook en voeg de rijst hier aan toe.
  3. Blus af met de wijn.
  4. Giet een kwart van de bouillon bij de rijst, totdat het water helemaal verdampt is.
  5. Herhaal totdat de bouillon op is.
  6. Roer nu de tomaat, het citroensap, de dopertwten, saffraan en zeevruchten door de rijst heen en kook nog enkele minuten door, totdat de zeevruchten gaar en warm zijn.
  7. Serveer met peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *