Spaanse paella met zeevruchten

  • voor 2-3 personen
  • Totale benodigde tijd
Spaanse paella met zeevruchten

Wie weleens in Spanje is geweest heeft weleens paella gegeten. Deze Spaanse versie van de risotto dankt zijn gele kleur aan de saffraan die in het gerecht zit. Vaak wordt dit door iets goedkopers als kurkuma vervangen, maar het is juist de saffraan die hem zijn typische smaak geeft. Hou je niet van zeevruchten? Dan kun je ook prima wat kip bakken en dit er doorheen doen!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • risottorijst
  • 75 ml
  • witte wijn
  • 450 ml
  • kokend water
  • 1/2
  • bouillonblokje
  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1/2
  • citroen
  • 400 gram
  • gemengde zeevruchten (uit de diepvries)
  • 200 gram
  • doperwten
  • 200 gram
  • tomatenblokjes
  • (uit blik)
  • 1 gram
  • saffraan
  • 3 takjes
  • platte peterselie

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak van het kokende water en het bouillonblokje een bouillon.
  2. Fruit de ui en de knoflook en voeg de rijst hier aan toe.
  3. Blus af met de wijn.
  4. Giet een kwart van de bouillon bij de rijst, totdat het water helemaal verdampt is.
  5. Herhaal totdat de bouillon op is.
  6. Roer nu de tomaat, het citroensap, de dopertwten, saffraan en zeevruchten door de rijst heen en kook nog enkele minuten door, totdat de zeevruchten gaar en warm zijn.
  7. Serveer met peterselie.
74 mensen willen het maken
43 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *