Kip kerrie quiche met twee soorten kaas

 • voor 6 personen
 • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Quiche of ook wel een Hartige taart heeft zijn oorsprong liggen in Lotharingen . Het is een streek waar de Fransen en de Duitsers hebben geregeerd, daar om ook de Franse benaming Quiche. Die dan weer afstamt van de Duitse benaming kuchen.

Waar wordt quiche van gemaakt?

De oorspronkelijke quiche heeft een zanddeegbodem die gemaakt werd van bloem, water en boter. Tegenwoordig heb je er heel erg veel varianten die allemaal weer gebruik maken van een ander soort deeg voor de bodem . Ik maak vaak gebruik van een bladerdeeg bodem of een filo deeg bodem . Soms maak ik ook nog wel eens gebruik van een pizza deeg bodem maar dat moet je me vergeven.

De vulling voor een quiche bestaat voor namelijk uit 2 ingrediënten, room en eieren . Daar door heen worden groenten , vlees, vis en kaas gedaan . Wat je persoonlijke voorkeur heeft.

Wanneer serveer je een quiche?

Een quiche kun je serveren als een hoofdmaaltijd maar ook als side dish voor bij je stukje vlees of vis. Quiche hoef je ook niet alleen warm te eten maar je kunt het ook koud serveren en er dan een lekker salade bij doen. Of nog veel leuker je maakt petits quiches die je kunt serveren als hapje bij een borrel of feestje.

De veelzijdigheid van de quiche is enorm. Maar de voornaamste reden om voor mij een quiche te maken is wanneer ik restjes in m’n koelkast heb liggen die ik op moet maken . Het is namelijk super gemakkelijk om je rest groenten of vlees en vis door een quiche te doen en er een lekker maaltijd van te maken.

Nu lopen natuurlijke de smaken van iedereen anders en kan ik wel zeggen van probeer dit en probeer dat maar bij een quiche moet je doen wat jij lekker vind. Je kunt alle kanten op zo heb ik zelf de voorkeur voor een groenten drie kazen quiche.

Kip kerrie quiche met twee soorten kaas

Kip kerrie quiche met twee soorten kaas

 • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 8 plakjes bladerdeeg
 • 3 grote eieren
 • 1 flesje kookroom van Blue Band
 • 2 paprika`s
 • 1 halve broccoli
 • 125 gram sugar snaps
 • 3 kipfiletborsten (in zeer kleine stukjes)
 • 100 gram Emmentaler kaas
 • 100 gram Gorgonzola
 • 1 teentje verse knoflook
 • kerriepoeder
 • half groentebouillonblokje
 • zout en peper

Benodigdheden

springvorm

Instructies

 1. Ik heb een springvorm ingevet met boter en de hele binnen kant bekleed met bladerdeeg.
 2. Vervolgens heb ik de kip gesneden en los gebakken ver volgens zout peper en kerrie aan toegevoegd en even mee verwarmd. Vervolgens heb ik de kip op de bodem van de reeds beklede springvorm gedaan.
 3. De groenten allemaal gesneden en even in de pan gebakken met wat zout en peper . Vervolgens even op een vergiet de groenten uit laten lekken. En dan boven op de kip leggen. We bakken de groenten even aan omdat er anders te veel vocht in onze quiche komt, waardoor er anders een kans bestaat dat je quiche te zacht wordt en je vulling eruit stroomt .
 4. Klop dan je eieren los in de room. Rasp de verse knoflook er door en rasp het groenten bouillon blokje ook. Voeg dan naar smaak zout of peper toe ( houd er wel rekening mee dat je ook al zout en peper door je kip en groenten hebt zitten.)Giet dit mengsel over de groenten en dit kip heen. Druk de groeten even aan zodat je quiche stevigheid krijgt .
 5. Vervolgens rasp je er de verschillende kazen over heen tot al je groenten goed bedekt zijn . Klap eventueel de bladerdeeg die uitsteekt over de je vulling heen.
 6. Bak dan je quiche af op 190 graden ongeveer een 30 minuten. Houd de quiche goed in de gaten zodra die mooi gekleurd is kun je de oven minder heet zetten .
 7. Zodra de quiche klaar is beetje aflaten koelen en de quiche snijden en bon apetit.
 8. Deze quiche is natuurlijk ook lekker om het koud te eten. Je kunt het bijvoorbeeld serveren als hapje.

2 reacties op “Kip kerrie quiche met twee soorten kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *