Floor 17

  • Floor 17
  • Staalmeesterslaan 410
  • Amsterdam
Floor 17

Nergens in Amsterdam kun je op zo'n hoogte dineren als hier.

Op 85 meter eten en uitkijken over heel Amsterdam? Bij Floor 17 heb je het mooiste uitzicht van de stad!

Ter ere van het nieuwe chef’s team, werd My Foodblog uitgenodigd in het Ramada Apollo hotel. Op de 17e verdieping bevindt zich het restaurant dat niet zich eigenlijk qua stijl moeilijk laat omschrijven: internationaal, Frans, maar ook veel gebruik van lokale ingrediënten die in het seizoen zijn. Normaliter is het ‘chique’ diner op de 17e verdieping en kun je op de 19e verdieping, het echte dak dus, genieten van een informeler drankje en hapjes van de Big Green Egg. Wij hadden geluk, want door het mooie weer, werd ons diner buiten geserveerd. Zo konden we van het uitzicht én het eten genieten.

DSC_0650

DSC_0654

Vanaf Floor 17 kun je over de hele stad uitkijken!

DSC_0656

Ik dacht dat dit een zorgvuldig geselecteerd kunstwerk was (echt!). Maar dat was dus een amuse; gedroogde makreel met gekonfijte sinaasappel. En ik kan je vertellen, dat is lekker. Heel lekker!

DSC_0658

Er volgde nog een amuse: komkommer op 5 manieren.

DSC_0659

De eerste van de vijf gangen. Een combinatie waar ik zelf nooit op zou komen, maar het smaakte heel goed! Steak tartaar met aubergine. Leuk detail is dat dit een variant is op een gerecht van de moeder van de chef. Hij heeft haar de belofte gedaan dat waar ‘ie ook gaat werken, dit gerecht zal altijd in een zekere vorm op de kaart staan.

DSC_0664

The man himself: chef Inan Sahin

DSC_0667

Voor mij het hoogtepunt van de avond, zowel qua presentatie als qua smaak. Kwartel op verschillende manieren bereid, wortelpuree en Indische kers. Deze chef heeft een ontzettend goed oog voor detail. Voor detail in de smaken (de ‘jus’ is een thee van kwartel!) en voor esthetica. Alle gerechten werden op het perfecte daarvoor geschikte servies gepresenteerd.

DSC_0685

Nog zo’n voorbeeld van perfecte styling: griet met onder meer courgettebloem. Door het blauwe bord en het schuim doet het me echt aan de zee denken.

DSC_0687

Ook het dessert was top! Een soort frisse citroencheesecake met witte chocolade, aardbeitjes en basilicumijs. En zo is het cirkeltje weer rond: we begonnen met frisse citrus en eindigen met citrus. De friandises hebben we helaas moeten missen, omdat het inmiddels al 11 uur was, maar ja, na deze vijf gangen plus amuses zaten we eerlijk gezegd behoorlijk vol!

Eindoordeel Floor 17

Een prachtig restaurant voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld om samen met je geliefde heen te gaan. Het eten hier is een feestje, zowel qua smaak als qua presentatie en natuurlijk: het uitzicht. Fenomenaal! Nergens in Amsterdam kun je op zo’n hoogte dineren als hier. Trek er wel wat tijd voor uit, want we zaten wel echt de hele avond voor ons 5-gangendiner of boek gewoon een kamer in het hotel eronder.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *