Frenchie Café

  • Frenchie Café
  • Lange Nieuwstraat 21
  • Utrecht
Frenchie Café

Roze, Instagrammable, marmeren tafeltjes, bowls en pancakes. Dit somt in het kort Frenchie Café aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht op. Overigens was het filiaal in Utrecht zo’n succes dat je ze sinds kort ook aan de Orthenstraat in Den Bosch vindt!

Smoothiebowls, pancakes en gepocheerde eieren

Als je hier binnenkomt, wil je meten foto’s maken. Sterker nog, je ziet ook veel mensen foto’s maken. Het is echter niet alleen maar ‘a pretty face’, want naast de roze fluwelen bank, het vele marmer en wit, kun je hier ook lekker eten! Het menu focust zich met name op ontbijt, brunch, lunch en tussendoortjes. Zo kun je er kiezen uit diverse smoothiebowls. Ik ging voor de açai-bowl met een basis van açai-banaan, rijkelijk getopt met huisgemaakte granola en seizoensfruit. Verder is er onder meer een matcha bowl en een mango bowl die erg goed schijnen te zijn. Liever wat anders? Een van hun andere signature dishes zijn de ‘red velvet pancakes’, rode pannekoeken met een frosting erbij. Die zijn erg machtig, maar wel lekker! Andere pancakes zijn er ook. Of ga je liever voor een gepocheerd eitje en brioche brood?

Unicorntaarten

Wat Frenchie daarnaast redelijk uniek maakt, is dat zij de prachtige creaties verkopen van het Amsterdamse Life of Pie. Een taartenbakker die bekend staat om o.a. hun unicorntaarten. Je kunt kiezen voor een stuk taart of een cupcake. Ook qua drankjes is er voor iedereen wat wils en is er natuurlijk ook hier eeen très Instagrammable keuze: houtskool latte, een freakshake of een bietenlatte bijvoorbeeld. Waar ga jij voor?

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Frenchie Café

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *