Sugo

  • Sugo
  • Ferdinand Bolstraat 107
  • Amsterdam
Sugo

Pizza zoals in Rome. Sugo doet het! Nergens in Nederland aten we pizza's die zo smaken zoals die in Italië, totdat we hier voet binnen zetten.

De lekkerste pizza ooit aten we in Rome, bij een klein maar wereldberoemd tentje genaamd Pizzarium. Sugo beloofde ons pizza’s zoals in Rome, dus daarmee waren de verwachtingen hooggespannen.

Sugo pizza al taglio

Als we Sugo binnenkomen zien we de plaat pizza’s al liggen (pizza al taglio). Sugo maakt pizza’s van een speciaal bloem dat maar op twee plaatsen in de hele wereld wordt gemaakt. Vervolgens maken ze er een deeg van dat ze 72 uur laten rijzen. Het recept wat ze gebruiken bevat minder gist in dan normaal en is het daarom makkelijker verteerbaar én heeft het een unieke structuur. Knapperig, maar toch luchtig. Klinkt veelbelovend, dus wij laten ons graag verrassen.

Vierkante pizza

We krijgen onder meer een pizza met pittige kip en pesto, een simpele pizza met cherrytomaten en pizza met gekarameliseerde ui, mozzarella en walnoot. De pizza’s zien er anders uit dan wat je in Nederland bent gewend: het zijn kleine vierkant stukjes. Ze zien er precies zo uit als toen in Rome, dus hoe zit het met de smaak? Knapperig, luchtig met hele fijne, simpele en smaakvolle toppings! De bodem is iets dikker, in ieder geval dan we hem herinneren in Rome, maar de smaak is subliem!

3 maanden training

Als we eigenaar Faruk vertellen dat het ons doet denken aan de pizza’s bij Pizzarium, begint hij te glunderen. Dat is hun voorbeeld en dat is ook precies hoe zij hun pizza willen hebben. Ze hebben 3 maanden training gehad in Rome om de pizza precies zo te krijgen. Eenmaal terug in Nederland openden ze een pizzazaak in Rotterdam, die liep als een trein en dus besloten ze ook een filiaal in De Pijp, in Amsterdam te openen.

Sugo Amsterdam

Je kunt de pizza’s binnen opeten in hun mooi gestylde eetruimte boven of beneden (waar overigens mooie Italiaanse foto’s hangen die doen denken aan ‘vroeger’), je kunt het bestellen of je kunt afhalen. Het aanbod verschilt per dag aangezien alles vers wordt gemaakt. Onze favorieten waren de pittige kip, aardappel en truffel en ook de ui, walnoot, mozzarella. Kortom, er is hier zo veel lekkers te proberen!

Toetje

Zit je nog niet vol? Dan kun je ook een versgemaakt dessert kiezen: pizza Nutella, panna cotta of speculaas tiramisu. Wij gingen voor de panna cotta en de speculaas tiramisu. Ondanks dat ik allergisch ben voor koffie, nam ik toch een stukje van de tiramisu en die was zeer geslaagd. De panna cotta was een beetje saai omdat er alleen wat partjes aardbei bovenop lagen, maar daar gaan ze aan werken, zo werd mij verteld ;-).

dessert sugo

Eindoordeel

Pizza zoals in Rome. Sugo doet het! Nergens in Nederland aten we pizza’s die zo smaken zoals die in Italië, totdat we hier voet binnen zetten. De krokante, luchtige korst, de biologische, pure toppings, het klopt hier gewoon. Heb je dus zin in een echt goede pizza? Ga dan hier even zitten of haal een pizza af. Voor zo’n € 10,- p.p. heb je genoeg pizza slices en een drankje!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *