Jamie’s Italian

 • Jamie's Italian
 • Markthal
 • Rotterdam
Jamie’s Italian

Zeker heen gaan! Of je nu houdt van pasta of niet, je vindt hier sowieso wel iets lekkers! (maar ik zou toch echt wel de pasta's aanraden).

Jamie's Italian Rotterdam

Ik vertelde jullie laatst al dat mijn allereerste gerecht ooit een risotto was. Volgens mij was dat een recept van Jamie Oliver in de tijd dat hij nog op tv was met ‘The Naked Chef’.  Sinds die tijd ben ik ‘fan’ van Jamie Oliver. Ik heb een flink aantal van zijn boeken en hou van zijn pure manier van koken.

Jamie’s Italian in de Markthal

Toen ik hoorde dat Jamie’s Italian naar Nederland kwam, was ik dan ook erg benieuwd. Ik moet zeggen dat toen mij duidelijk werd dat het een keten was, ik wel sceptisch werd. Want, kan het dan wel wat zijn? Ik was uitgenodigd om tijdens een perslunch het zelf te komen ervaren bij Jamie’s Italian in Rotterdam. De Markthal om precies te zijn.

Toplocatie

Volgens eigenaresse Souad gaat Jamie’s Italian enkel voor AAA-locaties, echte toplocaties dus waar veel mensen komen. Jamie’s Italian is flink groot, maar toch zat het meteen helemaal vol. Het leuke is dat je er kunt reserveren, maar ze zorgen er altijd voor dat niet alles gereserveerd is, zodat mensen ook gewoon kunnen komen ‘aanwaaien.’

Kletsen met Gennaro Contaldo

Wat ik ook nog even echt met jullie wil delen: Jamie O. zelf was er niet. Maar weet je wie er wel was? Gennaro Contaldo! Ja, die oudere Italiaanse man van wie Jamie Oliver de fijne kneepjes van het Italiaanse koken leerde (je zag hem ook wel vaak terug in de tv-shows van Jamie).

Deze geweldige man schoof even aan bij ons aan tafel en de beste vraag die ik kon verzinnen was: “What’s your favorite pasta?” Hij vroeg me of ik kinderen had. “Nee”, antwoordde ik. “Nou, ik heb er 6. Vraag me nu welke mijn favoriete kind is. Zo is het precies zo met pasta. Ik heb geen favoriet. Elk van de recepten is geperfectioneerd.”

Met Gennaro Contaldo

Genoeg. Jullie willen vast weten hoe het eten nu was. Aangezien de prijzen echt laag liggen: rond de € 14,- voor een grote pasta, verwachtte ik er eerlijk gezegd niet heel veel van. Mis! Mijn pasta met verse krab was echt heerlijk! De pasta wordt elke dag vers gedraaid door twee dames.

Grote pasta of kleine pasta

Wat ik ook erg fijn vind, is dat je ook kleine porties pasta kunt krijgen. Ideaal voor kleine eters als ik. Aangezien we nog wat antipasti en desserts hadden, wist ik dat ik echt wel voldoende zou hebben aan een kleine pasta. Overigens zag ik zo veel andere lekkere pasta’s dat ik echt een keer moet terugkomen. De pasta nero met inktvis en mosselen bijvoorbeeld of de pasta porcini. Ook als je niet van pasta houdt, kun je hier terecht. Je eet hier ook lamskoteletjes met polenta frites of hamburgers.

pasta Jamie's Italian Rotterdam

De antipasti kregen we geserveerd op een grote houten plank die we met de gehele tafel konden delen. Voor het echte Italiaanse gevoel, zeg maar. De planken werden gezet op een aantal blikken tomatensaus. Dat vond ik zelf een beetje gekunsteld, maar ach, dat was één van de weinige persoonlijke minpunten die ik kon ontdekken. Ook het personeel was hier namelijk uitermate vriendelijk en behulpzaam. Je kon aan hen allen zien dat ze een passie voor lekker eten hebben en dit werk met plezier doen.

dessert Jamie's Italian

Tot slot, het dessert. Wij kregen een plankje met van alles erop. De Arctic roll, de cheesecake, brownie, tiramisù, amandeltaart en spicy ananas met frozen yoghurt. Wat was ik blij dat ik nog een heel klein beetje ruimte had overgelaten. Mijn absolute favorieten waren de cheesecake (verrassend verfrissend) en de Arctic roll.

Eindoordeel Jamie’s Italian

Zeker heen gaan! Of je nu houdt van pasta of niet, je vindt hier sowieso wel iets lekkers! (maar ik zou toch echt wel de pasta’s aanraden) Lekker om te eten met vrienden, maar ook, lekker Italiaans, met de gehele familie. Voor de kleine foodies is er een speciaal kids-menu, dus ook zij komen niet tekort. Ben je niet zo’n grote eter en wil je van iedereen meeproeven? Ook dan is Jamie’s Italian perfect voor jou; je kunt hier ook kleine porties pasta bestellen! Ik kom in ieder geval snel terug voor de pasta nero of wordt het toch de porcini?

pasta maken

Pluspunten

 • Ook kleine porties te bestellen
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Pasta wordt elke dag vers gemaakt
 • Er wordt gewerkt met de beste ingrediënten
 • Reserveren of zo binnenlopen
 • Parkeren onder de Markthal of met OV goed bereikbaar
 • Vriendelijk personeel
 • Veel keuze

Minpunten

 • Het is echt een ieniemini-detail, maar ik vind de blikjes waar de planken opstaan nogal gekunsteld
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Jamie’s Italian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *