Juuls Hummus: authentieke Midden-Oosterse hummus in Utrecht eten

  • Juuls Hummus
  • Baanstraat 1
  • Utrecht
Juuls Hummus: authentieke Midden-Oosterse hummus in Utrecht eten

Utrechts eerste hummusrestaurant is het omfietsen waard!

De trouwe myfoodblog.nl lezer was het niet ontgaan. We zijn fan van de Midden-Oosterse keuken! Van recepten van Ottolenghi tot Midden-Oosterse hotspots. Je vindt ze hier. Dus toen ik een tijdje geleden las over de komst van een hummusrestaurant in Utrecht, moest ik daar natuurlijk heen!

Juuls hummus Utrecht: zelf je hummus bowl samenstellen

Juuls hummus in Uyrecht-Oost (Baanstraat)

Juuls hummus zit in Utrecht-Oost, vlakbij het Wilhelminapark en wordt gerund door Julia (Juul, die van de hummus ja) en Remco. Julia groeide op in Israël en weet dus precies hoe een goede hummus moet smaken. Toen ze Remco meenam naar Israël was ook hij verkocht. Op het menu vind je hummus als maaltijd met verschillende toppings. Er zijn een aantal standaard toppings zoals de pittige groene ‘schzug’ en de frisse citroendressing. Daarnaast kun je allerlei lekkers zelf samenstellen: pulled chicken, stoofvlees, aubergine uit de oven of paprika bijvoorbeeld. Er zijn een aantal standaard bowls of je kunt echt helemaal zelf gaan samenstellen. Bij elke bowl krijg je een pita broodje. Wit of volkoren.

Mede-eigenaar Remco

Heerlijke hummus, baba ganoush & salades

Ontzettend leuk dat Utrecht nu zijn eigen hummusrestaurant heeft! De Midden-Oosterse keuken is hip, hummus is hip en dus werd het hoog tijd voor zo’n restaurant. Vanuit het mooie lichte pand serveren Julia en Remco heerlijke hummus. Maar ook baba ganoush en salades, zoals die met parelcouscous, feta en abrikoos. Een pareltje! Onze favoriet was de hummus met stoofvlees, een wit pita broodje en schzug. Heerlijk gladde, romige hummus met een fijne smaak en de frisse citroendressing vergezeld door lekker vlees en een pita broodje zoals een pita broodje bedoeld is. En, vind je het net zo lekker als wij? Dan kun je ook een bakje mee naar huis nemen, want Juuls Hummus Utrecht doet ook aan take away en zelfs thuisbezorging.

Juuls hummus zit misschien wat verscholen als je normaal alleen in het centrum van Utrecht komt, maar het is zeker het omfietsen waard! Kun je meteen  combineren met een leuke winkelsessie aan de Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat met alle leuke boetiekjes ;-).

Take away bij Juuls is ook mogelijk
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *