Dit zijn de leukste New York restaurants van dit moment!

  • New York
Dit zijn de leukste New York restaurants van dit moment!
  • 4046 keer bekeken

De leukste food hotspots in The City that never sleeps!

Laatst vertelde ik ja al hoe je nu goedkoop naar New York kunt gaan, zonder al te veel concessies te doen op luxe. New York is een fenomenale stad. Met recht één van mijn  lievelingssteden ter wereld. Het is groot en kosmopolitisch en toch voelt het ook gezellig en als thuis. Naast alle geweldige bezienswaardigheden, straten waar je kunt rondstruinen en alle activiteiten die je hier hebt, kun je er uiteraard ook geweldig goed eten. Zit je klaar voor de leukste restaurants in New York van dit moment?

Omdat New York allerlei culturen kent, kun je dus ook allerlei keukens verkennen. Van Filipijns tot Midden-Oosters en van Mexicaans tot aan moderne vegan cuisine. Vandaag neem ik je mee naar mijn favoriete New York restaurants van dit moment. Het zijn heel verschillende restaurants, allen vrij vriendelijk geprijsd en allen uniek in hun soort. Lees je mee? En laat je in de comments weten wat jouw favoriete New York restaurants zijn?

Ontbijt, brunch, lunch en diner

Jack’s wife Freda

Jacks wife freda New York

(ontbijt / brunch / lunch)

Lekker ontbijten, brunchen of lunchen met shakskuka’s, latkes met zalm en meer uit de Midden-Oosterse/ Joodse keuken. Een absolute aanrader: de green shakshuka en probeer ook eens de ‘eggs Benny’.

Little Choc Apothecary

Little choc Apothecary

(ontbijt / brunch / lunch)

Voor het eerst las ik over Little Choc bij Rens Kroes. Deze vegan crêperie is vrij recent geopend en kun je vinden in Williamsburg. Van tevoren hadden we niet echt een idee wat we hier konden verwachten van de vegan en glutenvrije crêpes. Maar ik kan je vertellen, we zijn aangenaam verrast! De ‘burrito crêpe’ en de ‘pizza crêpe’ waren alletwee een waar feestje! Ze gaan hier slim om met ingrediënten, zo was er cashew ‘kaas’ en kokos ‘bacon’. Yum! Sluit af met een zoete pannenkoek.

Chobani

(ontbijt / brunch / lunch)

Misschien ken je Chobani al wel als yoghurtmerk. Zij hebben sinds een tijdje ook een eigen winkel in New York waar je kunt ontbijten en lunchen. Smoothiebowls, yoghurt met toppings, maar ook simits met yoghurt.

Oatmeals

Oatmeals ontbijt new york

(ontbijt)

De kan het al raden, maar het is havermout hier wat de klok slaat. Niet alleen havermout met zoete toppings, maar juist ook met hartige toppings. Wat dacht je van havermout met gerpocheerd ei, bosui en furikake? Wij gingen overigens gewoon voor zoete opties: een met dadel en pindakaas en een met blauwe bessen en walnoten. Je kunt hier eten of het to go meenemen.

Russ & Daughters

Russ & Daughters

(lunch)

Nog zo’n ‘deli’ met bagels, zalm, maar ook Oost-Europese delicatessen als bietensoep. De signature dish bij Russ & Daughters is de bagels met zalm die je op een plankje krijgt als een soort DIY projectje.

Balthazar

(diner)

We gingen zitten en zodra we zaten, fluisterde ik tegen Jerôme: “je raadt nooit wie er achter je zit”. Bleek dat Meryl Streep achter ons zat in Balthazar. Het is kenmerkend voor Balthazar dat er een heel gemeleerd publiek komt. Het eten is goed, Franse bistro stijl, maar nét even wat chiquer. Denk aan steak tartaar, mosselen met frites of huisgemaakte schnitzels. Verwacht geen haute cuisine, maar wel super goed echt eten. Niet voor niets één van de meest populaire restaurants in heel New York.

Dominique Ansel Bakery

Dominique Ansel New York

(tussendoor)

Dé uitvinder van de cronut en volgens mij inmiddels ook al heel veel meer. We schoven aan in de rij om de cronut te mogen proeven. Hoe een kruising tussen een donut en een croissant smaakt? Zoals je zou denken!

The doughnut project

(tussendoor)

Humor en goede donuts. Daar houden we van! Zo bestelden we een ‘Malter White’ met witte chocolade en mout. Een niet te zoete donut.

Nog op onze to do lijst voor de volgende keer

Helaas hebben we lang niet overal kunnen eten waar we heen wilden. Gewoonweg omdat we er maar 4 dagen waren en omdat een flink aantal New York restaurants in december al een week van tevoren waren volgeboekt. Gelukkig is het zeker niet de laatste keer dat we naar New York willen gaan, dus we houden onze lijst gewoon nog voor de volgende keer. Dit staat er voor volgende keer nog op de lijst:

  • Momofuku Ssam – Asian met een vleugje fusion, een van de publiekslievelingen van The Big Apple.
  • ABC kitchen – Latin food op z’n best
  • Nomo Kitchen – fancy casual en zoveel mogelijk zelfgeteeld
  • Cha cha matcha – everything matcha!
  • La esquina – heerlijke taco’s en quesedilla’s
  • Pizza bij Roberta’s – super iconische pizza’s
  • Totto ramen – een van New York’s beste ramen restaurants
  • Cupcake ATM – al is het alleen maar om er een mooie Instagram foto te kunnen nemen
  • Good enough to eat – voor urenlange brunches
  • Ivan Ramen – nog meer ramen noodles
  • Katz’ delicatessen – een waar begrip in New York, een van de oudste deli’s
  • Barbuto – een omgebouwde garage met heel goed eten
  • The butcher’s daughter
  • Santina – Italiaans eten in een quasi tropische setting. Klinkt wazig, maar schijnt top te zijn!
  • Crif dogs – hot dogs op allerlei manieren
  • Saraghina – een van Bed-Stuy’s finest
  • Purple yam – Filipijns restaurant met bijzondere creaties
  • Jacob’s pickles
  • Mandoo – naar verluidt de beste in Koreatown

Tips

Als je in New York naar een restaurant gaat, zijn er een aantal dingen die je van tevoren moet weten. Dit maakt je restaurantbezoek zo veel relaxter!

  • Boek heel tijdig bij restaurants waar je wil gaan eten! 2 weken van tevoren boeken is zeker geen overbodige luxe.
  • Bij de meeste restaurants kun je online boeken.
  • Je kunt vrijwel overal ook kraanwater krijgen. Het water is gefilterd, echter heeft het wel een chloorachtige smaak en is het dus wennen als je Nederlands water bent gewend
  • Fooi geven: het bedienend personeel in restaurants de VS krijgt een heel laag loon en moet het echt hebben van de fooien. 15% is gebruikelijk. Uiteraard kies je zelf hoeveel je precies geeft, maar het is gebruikelijker dan in Nederland om een substantiële fooi te geven.
  • Reizen van en naar je restaurant gaat het gemakkelijkste met de metro, Uber of een gele taxi.
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *