Goedkoop naar New York (hoe wij € 790 p.p. bespaarden!)

My Food Blog
Goedkoop naar New York (hoe wij € 790 p.p. bespaarden!)

Onze reis naar New York is helaas alweer achter de rug, maar ik heb daar een aantal belangrijke dingen geleerd die ik graag deel. Heb jij een New York trip op de planning staan? Dan vertel ik je vandaag hoe je goedkoop naar New York kunt zonder daar veel voor te hoeven doen! Op deze manier kun je honderden euro’s besparen en alsnog van alle luxe genieten!

In december naar New York, dat is net zo magisch als dat het klinkt. Wij hadden het geluk dat het gedurende ons verblijf lekker wat sneeuw te hebben, zonder meteen in sneeuwstormen verzand te raken. New York is eigenlijk in elk jaargetijde wel fantastisch: in het voorjaar met de warmer wordende dagen, in de herfst met de prachtige bladeren of dus begin van de winter met sneeuw, kerstliedjes, dé kerstboom bij Rockefeller Center en de gezelligheid. Ook de zomer in New York heeft zeker zijn charme, maar mijn voorkeur hebben de 3 andere jaargetijden. Je zou denken dat het zo net voor kerst erg duur is om naar New York te gaan, maar dat viel reuze mee! De tickets waren juist goedkoop op dit moment!

De tickets zijn slechts het begin, want met deze tips kun je tot wel bijna € 1000,- per persoon besparen en goedkoop naar New York (of nouja, in ieder geval goedkopER).

Goedkoop naar New York 1: tickets

Voor ons beiden was het niet de eerste keer New York, maar wel de eerste keer samen naar New York. Als heel lang stond het op het lijstje en toen mijn opa en oma voor hun 60-jarig jubileum de hele familie in Canada hadden uitgenodigd, grepen we onze kans. Het is namelijk een perfecte combinatie. New York is een uur vliegen vanuit Toronto.

We boekten een retour Toronto. En vanaf Toronto gaan er superveel vluchten naar de diverse vliegvelden in New York. Voor € 150 per persoon vlogen wij op en neer vanaf Toronto naar LaGuadia. Overigens boekten we ons retourtje naar Toronto met KLM voor slechts € 440! Per persoon waren we dus slechts € 590 kwijt aan tickets en zo konden we ook nog naar Toronto. Andere goedkope manieren om te vliegen zijn via IJsland met Iceland Air (gaaf, IJsland!), WOW air, Jet Airways en vanaf 2018 Norwegian Airways.

Nog een vliegtip: vergeet niet je ESTA op tijd aan te vragen. Via Evisa application services kun je gemakkelijk je ESTA aanvragen in het Nederlands, met gebruik van iDEAL. Je aanvraag wordt dan ook gecontroleerd op cruciale fouten.

Boek op de juiste tijd!

Wij boekten circa 7 weken van tevoren onze vliegtickets. Dat is perfect! Ter vergelijking: als ik nu probeer te boeken voor over 3 weken betaal ik € 300 per persoon meer! Als ik nu voor over 6 maanden probeer te boeken betaal ik € 70 meer. Uiteraard is het hoogseizoen duur, dat betekent dat je in juli en augustus de hoofdprijs betaalt.

Potentiële besparing: € 300 per persoon

Goedkoop naar New York 2: vliegveld vergelijking

Welk vliegveld: Newark, JFK of Laguardia?

New York heeft een aantal vliegvelden: Newark, John F. Kennedy (JFK) en LaGuardia. De eerste twee zijn het grootst en bekendst en doen veel internationale vluchten. Het kan lonen om naar een ander vliegveld uit te wijken.Het is goed om daarbij niet alleen te kijken naar het goedkoopste vliegticket, maar ook naar de locatie van je accommodatie. Zo verbleven wij in Brooklyn (waarover later meer). Brooklyn ligt aan de andere kant van het water ten opzichte van Manhattan.

Als je aan de Brooklyn / Queens kant verblijft is JFK of LaGuardia vaak het dichtste bij. Je kunt vanaf het vliegveld OV pakken, maar vaak is een Uber (Uber Pool) sneller. Verblijf je in Manhattan? Dan is Newark vaak het dichtste bij. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor het dichtstbijzijnde vliegveld. Bedenk je hoe lang je de tijd hebt en kijk hoe duur het vervoer van en naar het vliegveld is. Als de tickets veel schelen, dan kan het natuurlijk alsnog lonen om een vliegveld wat verder weg te nemen en bijvoorbeeld met een taxi naar je accommodatie te gaan!

Amsterdam, Düsseldorf of Brussel

Zelf zoeken we vluchten via Skyscanner en Google Flights. Via deze sites kun je makkelijk kijken welke luchthaven het goedkoopste is. Wij vinden het fijn om vanaf Schiphol te vliegen, maar mocht je meer zuidelijk wonen of in België, kun je vaak ook goedkoper vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel. Ook daarbij is het wel handig om vervoer van en naar het vliegveld mee te nemen. Anders moet je je besparing meteen al weer uitgeven.

Potentiële besparing: € 50 per persoon

Goedkoop naar New York 3: accommodatie

Okay, eerlijk gezegd denk ik niet dat de vluchten naar New York het duurste zijn, maar meer nog de accommodatie. Voor een 2- à 3-sterren hotel in Manhattan betaal je al snel € 200 per nacht. Best zonde aangezien je toch het grootste gedeelte van de dag op pas bent. Echter vind ik het wel belangrijk om een schoon en comfortabel bed te hebben, een douche en privacy. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen op die luxe wel te hebben, zonder je spaarvarken doormidden te slaan:

AirBnB

Via AirBnB ben je vaak veel goedkoper uit dan dat je met een hotel uit was geweest. Je kunt kiezen voor een gedeelde kamer, privé kamer met gedeelde faciliteiten of een privé studio/ appartement. Wij kozen voor die laatste optie. Hierbij hoef je geen badkamer te delen en is het eigenlijk alsof je je eigen hotelkamer hebt, maar dan wat gezelliger en knusser. Wat ik leuk vind aan AirBnB is dat het veel meer voelt alsof je ergens woont dan wanneer je in een hotel verblijft.

Locatie

in New York

Het is natuurlijk supertof om in SoHo, Modtown, The Village of Lower Eastside te slapen. Maar….in hartje Manhattan verblijven is duur. Heel duur. Heb je al eens gedacht aan andere wijken? Brooklyn is bijvoorbeeld een heel leuk gebied, met daarbinnen nog diverse leuke subwijken. Zo verbleven wij In Bedford-Stuyvesant, door de bewoners liefkozend Bed-Stuy genoemd. Een woonwijk met schattige jaren ’30 huizen zoals je die kent van TV. Een veilige wijk die met metrolijnen A en C makkelijk te bereiken is vanuit Manhattan.

Een goede AirBnB in Brooklyn heb je voor ongeveer € 100 per nacht. Wil je wel in The Village, Midtown of bijvoorbeeld Lower Eastside zitten? Dan kun je ervoor kiezen om via AirBnB een wat kleiner appartement te huren als je budget beperkt is. Kijk hier voor goede hotels in Manhattan die minder dan $ 200 per nacht zijn. Oh en, ik heb een kortingscode voor je waarbij je 10% korting krijgt op je reservering via Booking.com!

Potentiële besparing: € 100 per nacht

Goedkoop naar New York 4: metropas

Een 7-daagse metropas kost $ 32. Dat geld haal je er makkelijk uit als je een paar dagen in New York bent. In principe kun je bijna overal wel met de metro komen. We hebben alleen een taxi van en naar het vliegveld genomen, omdat dat sneller en makkelijker was.

Potentiële besparing: € 10+ per persoon

Goedkoop naar New York 5: eten

Doe je research van tevoren en boek op tijd!

Je kunt in New York echt van alles eten. Het is een war foodie heaven! Van Franse keuken tot de Israëlische keuken en van de Mexicaanse keuken tot aan vegan cuisine. We hebben ontzettend gesmuld. Van tevoren hebben we op allerlei manieren gezocht naar lekkere restaurants. Ik maakte een shortlist en een week van tevoren ging ik alle restaurants boeken. Voor de zaterdagavond was ik helaas al te laat en was er geen restaurant meer van ons lijstje waar we nog terecht konden. Uiteindelijk losten we dat op door bij de bio supermarkt WholeFoods te eten. Prima en goedkoop!

Door tijdig te reserveren zorg je ervoor dat je bij de lekkere restaurants terecht komt en niet noodgedwongen bij een middelmatig te duur restaurant moet eten. Bovendien door te researchen weet je al precies hoeveel te kwijt gaat zijn en kun je daar rekening mee houden. Zo kun je wat duurder en budget afwisselen (bijvoorbeeld af en toe een supermarkt broodje!)

Binnenkort delen we onze favoriete New York restaurants hier op het blog, dus hou het in de gaten!

Easy on the alcohol!

Nog een ‘word of advice’: alcohol is ontzettend duur in New Yorkse restaurants. Wij hebben dan ook vooral water gedronken. Je zit al snel aan $ 15 per glas wijn, dus ook hier zit een flinke besparing in!

Potentiële besparing: € 10+ per persoon per maaltijd

Goedkoop naar New York 6: niet alles kost geld!

Goedkoop naar New York - brooklyn bridge

Een goede afsluiter, want er is absoluut genoeg in The City that never sleeps te doen. En ja, ook gratis.

Wat te denken van rondlopen in Central Park, lopen over de Brooklyn Bridge, verdwalen in de bibliotheek (new York Public Library – een iconisch gebouw), een wandeltour van een local en The High Line om er een paar te noemen. Ook zijn er zijn musea die bepaalde gratis dagen hebben. Kijk voor meer naar deze lijst van 45 gratis dingen om te doen in New York.

Potentiële besparing: € 10+ per persoon

Ik hoop dat ik je verder heb kunnen inspireren naar New York te gaan en daarbij wat geld te besparen. Belangrijk is dat je zelf bepaalt wat jij leuk vindt en prioriteit geeft! Heb je er altijd al van gedroomd om een paar dagen Sex & The City achtig door te brengen? Boek dan gewoon dat appartement in The Village en struin op je Manolo’s de cocktailbars af (neem wel slippers mee in je clutch!)

Dit blog is tot stand gekomen met behulp van Evisa application services

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Goedkoop naar New York (hoe wij € 790 p.p. bespaarden!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *