Wat te doen met kerst 2017? Countdown to Christmas!

My Food Blog
Wat te doen met kerst 2017? Countdown to Christmas!

Vandaag is het nog precies 2 weken tot aan kerst. Hebben jullie er al zin in?

Misschien weet je al precies wat je gaat doen, maar misschien nog helemaal niet en vraag je je af ‘wat te doen met kerst?’ Wellicht kun je nog wat inspiratie gebruiken. Vanaf morgen deel ik heerlijke kerstgerechten met je, maar ik deel natuurlijk ook graag wat meer inspiratie. Want wat kun je zoal doen met kerst? Naast het traditionele kerstdiner zijn er nog veel meer mogelijkheden. Op zowel Eerste als Tweede kerstdag zijn er heel veel dingen te doen. Van het circus tot aan een goede ‘binge-sessie’ op Netflix en van kerstmarkten tot zelf kerstkransjes bakken.

Ik geef je 21 ideeën wat je kunt doen met kerst dit jaar. Wij vieren Kerstavond en Eerste Kerstdag kerst met de familie. En op Tweede kerstdag? Een goede Netflix marathon met restjes van het kerstdiner of gaan we toch voor een boswandeling of een gezellig kerstmarktje?

1. Brunch

  • Organiseer een kerstbrunch voor je familie of vrienden of ga lekker zelf uit brunchen. Dat betekent eerst fijn uitslapen en vervolgens gewoon aanschuiven!
  • Vroeg in Bunnik heeft heerlijk brood wat wij af en toe halen. Ze serveren een fijne kerstbrunch op een mooie locatie in het pittoreske Bunnik.
  • Ook een op een pittoreske locatie tussen Utrecht en De Bilt in: Loft 88.
  • 2e Kerstdag kun je voor een brunch nog terecht bij STROOM in het Rotterdamse upcoming Delfshaven/ Lloydkwartier.
  • Op Tweede Kerstdag kun je brunchen bij het strand in Noordwijk bij Lodge. Als dat geen fijne locatie is? Vanaf 18 december kun je hiervoor reserveren, dus zet hem alvast in je agenda.
  • Kanarieclub Amsterdam heeft Tweede Kerstdag nog enkele plekken vrij voor de brunch.
  • Brunchen in Den Haag kan o.a. bij Hometwon Coffee en Walter Benedict.

2. High tea

Deze staat zeker op onze wishlist om ooit eens te doen! Lekker luxe high tea-en in het Amstel Hotel of Peackock Alley in het mega chique Waldorf Astoria.  Wil je net even wat anders? Ga dan in plaats van voor een high tea voor een high wine! Heerlijk high winen kan tijdens kerst bijvoorbeeld bij The Dylan.
Zelf een high tea organiseren is ook super tof! Een traditionele high tea of probeer eens de Aziatische stijl high tea!

3. Kerstdiner thuis

kerstdiner

Uiteraard vind je hier op de site heel veel ideeën voor je eigen kerstmenu. Bekijk bijvoorbeeld eens dit mix and match kerstmenu. Komende dagen vind je nog veel meer inspiratie om zelf een kerstdiner te organiseren.

4. Kerstdiner uit

Heb je geen zin om te koken? Dan is uit eten gaan ook een hele goede optie! Er zijn restaurants in heel Nederland open tijdens kerst en veel van hen hebben ook een speciaal kerstarrangement. Enkele van onze tips:

Amsterdam

  • East 57 is lekker laid back. Voor een ongedwongen kerstdiner ga je hierheen.
  • Het nieuwste restaurant van Ron Blaauw: Nacarat in Midden-Oosterse stijl heeft op beide kerstdagen nog plek. Er schijnt een bijzonder kerstmenu te zijn!
  • De Kruidfabriek by Peter Lute heeft nog enkele plekjes vrij voor het kerstdiner op Eerste Kerstdag. Een geweldige ambiance en mooi eten!

Rotterdam

Utrecht, Breda, Den Bosch en Arnhem

  • Uit eten in Utrecht kan ook goed tijdens de kerstdagen. Een aantal heerlijke restaurants zijn open waaronder favorieten als Fico, Podium onder de Dom, Le Jardin, Karel 5 en Concours. .. blog-collega Dainahara plaatste een volledige lijst met alle Utrechtse restaurants die open zijn tijdens kerst.
  • In Breda is o.a. restaurant Chocolat geopend tijdens kerst. Voor elke gast ligt er ook een cadeautje onder de boom!
  • Bij Restaurant Le Vin X in Den Bosch geniet je van lekker eten, uiteraard vergezeld door een goed glas wijn. Hun specialiteit!
  • Eerste kerstdag kun je bij Perron 5 in Arnhem genieten van een kerstbuffet, uiteraard in winterse sferen.
  • Voor alle restaurants geldt: wacht niet te lang met reserveren, de feestdagen zijn populair bij deze restaurants.

5. Kerstborrel

kerst aperitief maken

Op kerstavond of Tweede kerstdag bijvoorbeeld kun je prima een kerstborrel organiseren. Een stuk minder werk dan een kerstdiner en toch hartstikke gezellig. Binnenkort vertel ik je alles over de perfecte kerstborrel! Je vind hier alvast alles over het perfecte aperitief!

6. Kerstmarkt

Naar een van de kerstmarkten die op kerst open zijn. In Antwerpen is de kerstmarkt bijvoorbeeld open. Er zijn ook kerstmarkten dichter bij huis open tijdens kerst. De Tilburgse Kerst- en Antiekmarkt is beide kerstdagen open.

7. Amsterdam Light Festival

kerst verlichting tijden kerst festival lights

Ga naar het Amsterdam Light Festival. ‘s Avonds is dit super bijzonder!

8. Circus

Comedy, acrobatiek, spanning, sensatie en special effects vind je tijdens het Grote kerstcircus in Den Haag op het Malieveld.

9. Disneyland

Disneyland Parijs is helemaal in kerstsferen. Met kleine kinderen wellicht een leuk idee? Je bent er vanuit Midden-Nederland binnen 5 uur.

10. Winterefteling

Iets dichter bij huis naar een attractiepark kan ook. De Efteling is helemaal is winterse sferen met de Winterefteling.

11. Gourmetten

Een gouwe ouwe! Zo retro dat het weer helemaal in is (?)

12. Kerstkransjes bakken

Deze kerstkransjes kun je meteen in de boom hangen. Andere koekjes bakken, mag natuurlijk ook ;-).

13. Foute kerst

Foute kerstnummers luisteren, foute kersttrui aan en jouw dag kan niet meer stuk. All I want for Christmas is youuuuu.

14. Let it snow, let it snow, let it snow

Een witte kerst, maar niet op vakantie? De kans dat het sneeuwt in Nederland is niet heel groot, dus ga een dagje naar Snowworld of Snowplanet!

15. Buitenlucht

kerst buiten

Maak een lekkere wandeling, bijvoorbeeld een bos- of strandwandeling. Daarna drink je natuurlijk een lekkere beker chocolademelk.

16. DIY kerst

Hoe leuk is het om nog even wat kerst DIY’s te doen en aan het knutselen te slaan? Misschien iets om je kerstboom te pimpen, je servetten op een ingenieuze manier te vouwen of de meest extravagante kerstlichtjes ooit te maken. Op Pinterest vind je genoeg inspiratie.

17. Naar de meubelboulevard

Als je het aandurft, want mega druk….

18. Tuincentra

Een beetje hetzelfde verhaal als de meubel boulevard. Wel vaak met een oud-Hollandse gebakkraam en sfeervolle decoratie.

19. Shoppen

Tuincentra en meubelbouleverds schaar ik niet onder shoppen ;-). Maar gezellig en relaxed shoppen met vriendinnen of je lover. Steden waar de winkels open zijn vind je hier. O.a. in de volgende binnensteden zijn de winkels geopend: Breda, Helmond, Tilburg, Alkmaar, Amstelveen, Utrecht en Amsterdam.

kerst cadeaus shoppen in de sale

20. Nog meer winterpret

In o.a. Groningen, Maastricht en Hengelo zijn gedurende kerst schaatsbanen geopend.

21. Netflix &….?

Netflixen en pizza eten of natuurlijk de restjes van het kerstdiner (of sushi, of…?). Wij tippen in ieder geval de volgende series: Orange is The New Black, The Blacklist, Breaking Bad, Suits, Crazy ex-girlfriend, Riverdale, The Cable Girls, Mad Men en Orphan Black. Foodie films & series die tof zijn: Today’s Special, Chef’s Table en Chef.

Ik hoop dat je wat had aan deze lijst! Weet je inmiddels al wat je gaat doen met kerst? Of heb je zelf nog suggesties? Laat het weten in de comments!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Wat te doen met kerst 2017? Countdown to Christmas!

  • Hightea.nl

    Hoi Judith, leuke post! Eens met tip 2 :) Wij zijn sinds kort gestart met een high tea website speciaal om leuke locaties uit te lichten. Misschien leuk om een keer samen te werken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *