High tea tips en inspiratie

My Food Blog
High tea tips en inspiratie
high tea

high tea 2 high tea 3

Wist je dat er op de Facebook-pagina van myfoodblog regelmatig leuke winacties voorbijkomen? Zo kwamen Pam en Els enkele weken geleden op de high tea die ze hadden gewonnen. Ik wil met deze blogpost anderen inspireren. Misschien heb je binnenkort wel een high tea en zoek je nog hapjes om te maken? In deze post dus een impressie! De recepten voor de ananas kokos cake en de scones vond je recent al op myfoodblog evenals het recept voor de brownies, de citroen maanzaad muffins en de filo flapjes.Verder waren er diverse hartige hapjes zoals komkommer sandwiches gemaakt van wit brood, besmeerd met philedelphia en dunne plakjes komkommer. Ik snijd de korstjes er dan altijd af en snijd ze in 4 driehoekjes. Wraps besmeerde ik met mierikswortel en legde er runderrookvlees en veldsla op. Op andere wraps smeerde ik hummus, vervolgens bedekte ik ze met avocado, rolde ze op en legde er een gevuld pepertje bovenop.

High tea tips

Weten hoe jouw high tea ook succesvol wordt? Met deze high tea tips wordt het een supergeslaagde middag!

 • Zorg dat je zowel zoete als hartige gerechten hebt.
 • Maak de porties klein, zo kunnen mensen van alles wat proeven
 • Dek van tevoren de tafel mooi met voor iedereen bordjes, messen vorken, servetten en theeglazen/mokken. Vergeet ook niet de accessoires zoals verse slagroom, diverse soorten thee, jam, een theepot, suiker (of nog mooier, kandij!) en melk. Als je high tea rond Pasen plaatsvindt kun je de boel nog mooi decoreren met paastakken en paaseieren.
 • Sommige gerechten kun je al goed van tevoren maken en invriezen. Haal ze de avond ervoor uit de vriezer en laat ze ontdooien. Muffins, brownies en andere cakes kun je bijvoorbeeld perfect invriezen.
 • Zorg dat je licht hebt ontbeten en geluncht.
 • Je hebt altijd dingen over na een high tea. Geef de mensen een “doggy bag” mee naar huis.

Wat is jouw favoriete high tea onderdeel of heb je zelf nog een goede tip? Laat het weten in de comments!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “High tea tips en inspiratie

 • Julie Hapjesprincess

  Ik heb zaterdag ook een high tea bij me thuis. Leuke tips :) was eerst van plan om een appelcrumble plaattaart te maken. Ik ga men mening veranderen en beetje vanalles maken en op tafel zetten !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *