Ananas kokos cake

  • voor 16 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Op Facebook zagen jullie vast de foto's van de high tea al voorbijkomen. Een van de dingen die ik speciaal hiervoor maakte, was deze ananas kokos cake. Een heerlijk luchtige kokos sponscake (biscuit) met een laagje ananasjam en een laag chocolade. Ik kwam op dit idee door een wedstrijd op de Facebook-pagina van mijn moeder. Fans werden opgeroepen om ananastaart danwel Lamingtons te maken. Ik kruiste ze, met succes kan ik wel zeggen :-D! De ananasjam heb ik dan ook van haar gekregen, maar deze kun je ook gemakkelijk zelf maken.

Ananas kokos cake

Ananas kokos cake


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 g geraspte kokos
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 150 g kristalsuiker
  • 75 g boter gesmolten
  • 4 medium eieren
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout
  • ananasjam*
  • 100 g pure chocolade (mijn favoriet voor dit soort toepassingen is Vivani 92%)

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Klop de eieren en de suiker luchtig. Voeg vanille extract en de gesmolten boter toe.
  3. Meng in een andere kom bakpoeder, zout, meel en kokos en spatel dit door de eieren heen. Doe dit voorzichtig, zonder de lucht uit het beslag te slaan. Het liefste dus met de hand.
  4. Giet het beslag in een vierkant bakblik zodat je een laag van ongeveer 5 cm hoog hebt.
  5. Bak de cake in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  6. Laat de cake op een draadrek afkoelen.
  7. Snijd de cake in de lengte doormidden en besmeer een helft royaal met de jam. Leg de andere helft er bovenop.
  8. Smelt intussen de chocolade au-bain marie en bedek hiermee de bovenkant.
  9. Laat de chocolade volledig stollen en snijd dan in blokjes.
*Het volledige recept voor ananasjam vind je in Zelfgebakken. Je gebruikt hiervoor gelijke delen suiker en ananas. Ps. Benieuwd hoe de rest van de high tea was? Bekijk hier de foto's.

2 reacties op “Ananas kokos cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *