Fudgy brownies met double chocolate, frambozen en pecannoten

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een hele mond vol.... letterlijk en figuurlijk! Deze brownies zijn goed gevuld en super smeuïg en 'fudgy'. De brownies zijn super chocoladerig en smaken naar meer. Vanaf nu hoef je nooit meer browniemix te kopen, want deze brownies zijn ook nog eens makkelijk te maken!

Fudgy brownies met double chocolate, frambozen en pecannoten

Fudgy brownies met double chocolate, frambozen en pecannoten

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 160 g kristalsuiker
  • 160 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 g cacao
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g frambozen
  • 25 g pecannoten
  • 100 ml melk
  • mespuntje zout

Benodigdheden

brownie bakblik (29 x 20 cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Smelt de boter en de pure chocolade au-bain marie of in de magnetron.
  3. In een andere kom klop je de eieren en de suiker tot een dik, schuimend geheel. Het makkelijkste doe je dit met een handmixer op de hoogste stand. Het duurt een minuut of 5 à 8 voordat je het gewenste resultaat hebt.
  4. Meng het meel, cacao en zout door het chocolademengsel en schep dit nu door de opgeklopte eieren.
  5. Hak de noten en de witte chocolade fijn en meng, samen met de frambozen door het mengsel heen.
  6. Is het mengsel nog erg dik (zo dik dat je het niet kunt gieten)? Doe er dan een scheutje melk bij.
  7. Giet in een bakblik en bak 20 - 25 minuten. Laat op een draadrek afkoelen.
Tip: in een afgesloten trommel kun je de brownie ongeveer 1 week bewaren.

5 reacties op “Fudgy brownies met double chocolate, frambozen en pecannoten

  • ingrid

    net jouw receptje uitgeprobeerd, oh hemel… overhéérlijk zijn deze brownies en zéér zeker voor herhaling vatbaar… dank je om je recept met ons te delen :)

    Beantwoorden
  • Anika

    Dit recept moet ik gewoon proberen!!
    Lijkt me zalig.
    Eėn vraagje: klopt het dat er geen frambozen in verwerkt zijn?

    Beantwoorden
  • Anika

    Ha Judith,
    Dank voor het toevoegen.
    Heb het al zonder frambozen gemaakt…VERRUKKELIJK!!
    Ga het zeker nogmaals maken mét frambozen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *