Italian cuisine: Gevulde visrolletjes uit Sicilië (involtini)

 • voor 2 personen
 • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een aantal jaar geleden was ik op Sicilië en een van de typische gerechten van daar waren de involtini. Soms waren dit vleesrolletjes, soms groente- of visrolletjes. Er was 1 restaurant in de buurt waar de involtini zo lekker waren, dat we er meerdere keren gingen eten. Geregeld kwamen er mannen binnen met grote hoeden en ringen die gekust werden. Bij elk van de mannen vroegen we ons af of dat nou een Godfather of een 'capo di tutti capo' zou zijn. In code natuurlijk, want in de reisgidsen werd vermeld dat je vooral geen grappen moest maken over de maffia en maffia-gerelateerde onderwerpen ;-). Welke mannen nou maffiosi waren, zal ik nooit weten, maar ik maak sinds die tijd geregeld gevulde visrolletjes met verse tonijnsteaks. De smaak van de tonijn gaat erg goed samen met de smakelijke citrusvulling. Bovendien is het een gerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft. Ik serveerde er zoete aardappel 'frietjes' bij en een frisse salade.

Italian cuisine: Gevulde visrolletjes uit Sicilië (involtini)

Italian cuisine: Gevulde visrolletjes uit Sicilië (involtini)

 • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 2 tonijnsteaks
 • 7 el paneermeel
 • 1 el fijngesneden peterselie
 • 1 el pijnboompitten
 • rasp van 1 sinaasappel
 • sap van 1/2 citroen
 • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180 C.
 2. Leg de tonijsteak plat neer en snijd met een scherp fileermes in twee gelijke stukken zodat je twee hele platte tonijsteaks hebt van gelijke groote. Doe dit ook met de andere tonijnsteak.
 3. Maak de vulling door alle overige ingrediënten te mengen.
 4. Vul nu de 4 tonijnsteaks met de vulling, rol ze voorzichtig op en zet het rolletje vast met een prikker.
 5. Doe de rolletjes in een ovenvaste schaal en bak 8 - 15 minuten afhankelijk van hoe roze je je tonijn wil hebben. Zelf vind ik het het lekker als de binnenkant nog rauw is, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Tip: de zoete aardappel frietjes maak je door 2 zoete aardappels in repen ter grootte van frites te snijden. Deze kook je 15 minuten in ruim water. Giet de aardappels af en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en een paar takjes rozemarijn en bak 15 minuten op 220 C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *