Fico Urban Italian: geen alledaagse Italiaan

 • Fico Urban Italian
 • Veilinghavenkade 14
 • Utrecht
Fico Urban Italian: geen alledaagse Italiaan

Eén van mijn absolute favorieten in Utrecht. Fico Urban Italian heeft de ambiance, de sfeer en het eten om over naar huis te schrijven!

Aan de haven van Utrecht gonsde het al even. Op de plek waar Restaurant de Veiling zat, kwam een nieuw Italiaans restaurant. Niet zomaar een, maar een van de eigenaren van WT Watertoren Urban Kitchen. Mocht je onder een steen vandaan komen, dé hotspot in Utrecht waar je inmiddels ruim 3 maanden van tevoren moet reserveren. Bovendien beloofde Fico Urban Italian een Italiaan te worden, die anders is dan anders.

Uniek pand

Fico zit op een geweldige locatie, aan de Veilinghavenkade. Centraal en toch rustig met uiteraard een fenomenaal uitzicht. Voor wie het pand niet kent, het is in ieder geval uniek te noemen. Het is een hoog pand met twee verdiepingen voor gasten en een extra verdieping kantoor. Door het vele glas, kun je optimaal genieten van het uitzicht.

Van binnen is het tof ingericht. Niet wat je direct bij een Italiaans restaurant zou verwachten, maar donkere kleuren, verschillende structuren en hoera… uniek! Geen greintje hipster interieur maar lekker eigengereid. Kijk, daar houden we van! Van buiten valt Fico op, ook door de fluoriserende, geometrische paarse vijg aan de gevel.

Onze hoogtepunten bij Fico

Toen ik op Insta plaatste dat ik hier ging eten, kwamen er meteen veel benieuwde reacties. Blijkbaar was ik niet de enige die erg benieuwd was naar dit nieuwe concept. Ik kan jullie langer in spanning houden, maar dat doe ik niet: ik heb een nieuwe favoriet in Utrecht!
Het eten is Italiaans, maar wel met een eigen twist. En om in het Italiaanse thema te blijven, kiest Fico bewust voor enkel Italiaanse wijnen. Een perfecte keuze overigens bij het eten, dus laat je vooral door hen verrassen. Jerome’s hoogtepunt was het rundvlees met caponata en truffel, mijn hoogtepunten waren het voorgerecht van een ceviche-achtige harder en het dessert.

Rund met Caponata bij restaurant Fico vooraf Harder bij restaurant Fico

Vijgen

Dat ze bij Fico een goed gevoel voor humor hebben blijkt in het eten. We starten met vijg (vijgenboter met brood) en eindigen met vijg (chocolade en vijg in verschillende structuren)
Ik ben blij dat wij als een van de eersten bij deze ‘new kid in town’ mochten eten en we komen graag nog eens terug omdat de ambiance, service én het eten kloppen en een aanvulling zijn op het bestaande aanbod in Utrecht. Helemaal in deze prijscategorie!

Wil je bij Fico gaan eten? Wees dan tijdig met reserveren, ze zitten al vrij snel vol. Ook op doordeweekse avonden.

dessert met chocolade en vijgen

Pluspunten

 • Fantastische locatie met een fenomenaal uitzicht
 • Verrassende gerechten
 • Lekker en goed op smaak met oog voor structuren
 • Goed gastheerschap en service
 • Goed te bereiken met zowel auto als OV
 • Uniek concept voor Utrecht (in deze prijscategorie)
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding (4 gangen voor € 36/ 5 gangen voor € 40 / 6 gangen voor € 44!)
 • Goede food & wine pairing

Minpunten

 • Gerecht met kingboleet was mij iets te romig en zwaar
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Fico Urban Italian: geen alledaagse Italiaan

 • Jerome

  Fico is inderdaad een geweldige ervaring! Zoals bij restaurants in de hogere prijscategorieën, wordt eten bereid als een waar kunstwerk. Ook de smaak doet er niet voor onder, terwijl de prijs relatief schappelijk is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *