Nelis

  • Nelis
  • Sumatrastraat 28H
  • Amsterdam
Nelis

Ongedwongen, gezellig en super gastvrij. En koken kunnen ze ook nog eens!

Dat Amsterdam-Oost helemaal hip en happening is, schreef ik al eerder. Wederom deel ik een leuke nieuwe hotspot in dit gezellige stukje Amsterdam met jullie: Nelis. De naam doet oer-Hollands aan en dat is niet geheel zonder reden. Inge en Kees zijn na 1,5 jaar in Spanje een horecagelegenheid te hebben geleid terug gekomen naar Nederland en wilden toen juist iets beginnen met veel oog voor Nederlandse producten. Zo at ik er mosselen, zat er op het vlees Old Amsterdam kaas en worden de frieten geserveerd met Zeeuwse ketchup van de Ketchupfabriek.

Binnentuin Nelis Amsterdam

Ook zij waren overigens verbaasd over de ontwikkelingen in Oost. Toen ze na 1,5 jaar terugkwamen was er flink wat veranderd en waren de hippe tenten als paddenstoelen uit de grond gerezen. (Onder meer deze cocktailbar kregen we nog als tip mee.)

Inmiddels komen er, mede door de goede Iens-recensies mensen van ver buiten Amsterdam-Oost, maar het oospronkelijke doel van Nelis was om een ‘goed buurtrestaurant’ te zijn. Gezellig, gemoedelijk en relaxed zijn woorden die daarbij passen en dit weten ze perfect neer te zetten.

In de knusse binnentuin zit je rustig, maar gezellig, even weg van de stadsdrukte. Het eten is alsof je bij je moeder bent of een vriendin die goed kan koken en Inge draagt hier als gastvrouw veel aan bij. Zij maakt door haar gezelligheid de hele setting compleet. Het voelt zo echt alsof je bij een oude vriendin lekker in de tuin aan het eten bent!

Nelis Amsterdam binnen

Wat kun je eten bij Nelis?

Wij begonnen met een plankje ‘Naastenliefde’: makreelrilette op kropsla, zuurdesemtoast met gerookte zalm en een gepocheerd kwartelei en een rouleau van rundvlees, sla en Old Amsterdam. Dit plankje is perfect om met zijn tweeën te delen aangezien je overal 2 van krijgt. Ik ging vervolgens voor de mosselen die erg leuk in een pan op tafel worden gepresenteerd. Daarbij kreeg ik lekkere huisgemaakte frietjes en salade.

Jerome ging voor de kabeljauw op een mooie roze bietenrisotto. Beiden gerechten waren mooi opgemaakt en smaakten goed! We zaten aardig vol, maarja, er is altijd ruimte voor dessert. Soort van dan, dus we besloten een dessert te delen. Eigenlijk konden we niet kiezen tussen de passievruchtencheesecake en de tiramisú. Toch gingen we voor de cheesecake.

Onze gastvrouw kwam naar buiten met de cheesecake en toch een klein stukje tiramisu, zodat we toch konden proeven. Kenmerkend voor de gastvrijheid hier en een top afsluiting van de avond.

mosselen bij Nelis risotto dessert Nelis

Eindoordeel Nelis (Oost)

Bij Nelis is het thuiskomen. Of je nu woont in Amsterdam-Oost of toch van wat verder komt. Ga zitten en maak het jezelf comfortabel, je hebt het idee dat je heerlijk bij vrienden in de tuin zit te eten. Ongedwongen, gezellig en super gastvrij. En koken kunnen ze ook nog eens!

DSC_0536

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Nelis

  • Het Sushimeisje

    Ziet er goed uit! Ik woon in oost maar kende deze tent nog niet. Als het niet te duur is dan ga ik er zeker eten!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.