East57

 • East57
 • Eerste Ringdijkstraat 2
 • Amsterdam
East57
East57 charcuterie

Dat Amsterdam-Oost helemaal hip, hot & happening is, dat was je wellicht niet ontgaan. Steeds meer leuke initiatieven openen in het hippe Amsterdamse stadsdeel, zoals nu bijvoorbeeld East57. Tot 2011 was het ‘slechts’ het hotelrestaurant van Casa400.

Studentenhotel

Casa 400 is een ‘studentenhotel’. Behalve in de zomer, want dan biedt het de ruimte aan toeristen die onze hoofdstad willen verkennen en moeten de studenten dus verkassen. Er werd besloten om het hotelrestaurant te sluiten en het over een compleet nieuwe boeg te gooien.

Restaurant, wijnbar, koffiecorner en deli

Die andere boeg werd een geheel nieuw concept: restaurant, wijnbar, koffiecorner én deli. Beneden is de deli waar je fijne merken kunt kopen als Tony Chocolonely, Brandt & Levie en Het Vlaamsch Broodhuys. En laten we vooral Erik niet vergeten. Erik is een ontzettend bevlogen man met een kaaszaak in Oost. Wat is daar bijzonder aan? Erik verkoopt enkel Nederlandse kazen. Dan moet je niet aan standaardkazen denken, maar juist ook aan blauwaderkaas van Hollandse bodem en mozzarella van Nederlandse makelij.

East57 high wine

Ook zijn producten vind je terug in de deli van East57. Verder vind je er de hele dag door verse salades. Ga je een verdieping naar boven, kom je uit bij de hotelbar met een shop-in-shop van de Gouden Ton. De Gouden Ton is een wijnwinkel met vestigingen in o.a. Den haag en Amsterdam met enkel wijnen van de kleinere wijnhuizen. Wil je eerst eens proeven voor je een flesje meeneemt? Dat kan, je kunt veel per glas bestellen én je kunt een ‘high wine’ doen. Je krijgt dan verschillende wijnen met bijpassende hapjes.

keuken East57

Eten kun je boven waarbij je moet denken aan een bonte mix van verschillende gerechten: van heerlijke verse oesters tot aan de Dutch Weed Burger (een vegan burger met o.a. zeewier). Maar je kunt ook kiezen voor een chowder, een lekkere sandwich of een noodle salade met eend bijvoorbeeld. Alles voor een zeer schappelijke prijs en zoveel mogelijk lokaal. Want daar zit dan ook meteen de crux van East57: alles is zoveel mogelijk lokaal en dat maakt het net even een beetje leuker!

East57 oesters

Eindoordeel East57

Het enige minpunt vind ik de locatie zelf, maar zoals je ziet heb ik erg veel pluspunten kunnen vinden. Ga naar East57 als je lekker wijntjes wilt drinken of casual wilt eten met vrienden in Amsterdam-Oost! Oja en voor mensen met een oog voor mode: let ook op de outfits van het personeel. Ook deze zijn samengesteld door een lokale winkel en zijn van oer-Hollandse makelij: G-Star en Maison Scotch.

Pluspunten

 • Lokale producten
 • Hoge kwaliteit
 • Hippe, doch sfeervolle inrichting
 • Voor ieder wat wils qua eten
 • Wat je in het restaurant eet, kun je beneden in de shop kopen
 • Niet te vergelijken met andere hotelrestaurants
 • Eten voor een goede prijs
 • Goed te bereiken met het OV

Minpunten

 • De locatie zelf is wat minder sfeervol, geen mooi uitzicht, bruisende omgeving of iets dergelijks
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

3 reacties op “East57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *