Pastéis de Belém

  • Pastéis de Belém
  • Rua de Belém 84 - 92
  • Lissabon
Pastéis de Belém
  • 1133 keer bekeken

In de rest van Portugal eet men Pastéis de Nata (gebakjes met room), maar alleen de gebakjes van deze winkel mogen met trots de naam Pastéis de Belém dragen. Het is hét Portugese nationale gebakje met een korst van een soort bladerdeeg en een romige custardachtige vulling. Je kunt ze werkelijk overal kopen, maar we moesten en zouden toch echt een pastel in Belém proeven. Belém is een historische voorstad van Lissabon en heet voluit ‘Santa Maria de Belém’. Een ware toeristentrekpleister met als 2 highlights: Torre de Belem en de Pastéis de Belém.

castel de belem

Pastéis de Belém of Pastéis de Nata?

Zijn Pastéis de Belém nou echt de lekkerste?  Wat ons betreft wel! Bij deze patisserie is de korst flaky, zoals het hoort en de vulling lekker romig! Laat je niet afschrikken door de rij. Lang hoef je er nooit te staan dankzij de efficiënte bediening. Neem de gebakjes mee of eet ze in de traditionele tea room.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *