Pastéis de Belém

  • Pastéis de Belém
  • Rua de Belém 84 - 92
  • Lissabon
Pastéis de Belém

In de rest van Portugal eet men Pastéis de Nata (gebakjes met room), maar alleen de gebakjes van deze winkel mogen met trots de naam Pastéis de Belém dragen. Het is hét Portugese nationale gebakje met een korst van een soort bladerdeeg en een romige custardachtige vulling. Je kunt ze werkelijk overal kopen, maar we moesten en zouden toch echt een pastel in Belém proeven. Belém is een historische voorstad van Lissabon en heet voluit ‘Santa Maria de Belém’. Een ware toeristentrekpleister met als 2 highlights: Torre de Belem en de Pastéis de Belém.

castel de belem

Pastéis de Belém of Pastéis de Nata?

Zijn Pastéis de Belém nou echt de lekkerste?  Wat ons betreft wel! Bij deze patisserie is de korst flaky, zoals het hoort en de vulling lekker romig! Laat je niet afschrikken door de rij. Lang hoef je er nooit te staan dankzij de efficiënte bediening. Neem de gebakjes mee of eet ze in de traditionele tea room.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *