Restaurant Céline Fort Jutphaas

  • Restaurant Céline
  • Fort Jutphaas 3
  • Nieuwegein
Restaurant Céline Fort Jutphaas

Net buiten de stad, in Nieuwegein, is restaurant Céline neergestreken. De eigenaren Stephanie en Martijn kennen elkaar van de Librije en hebben bij een aantal sterrenzaken gewerkt voor zij besloten zelf een restaurant te openen. Een unieke locatie werd het. In Nieuwegein, in het fort Jutphaas. Dit fort huisde vroeger o.a. een gevangenis en in de meer recente geschiedenis een wijnhandelaar. Een bijzondere locatie met een verhaal dus.

Dat het een fort is, geeft het een unieke vibe en een bijzondere sfeer. Het gebouw gevat veel gewelven en heeft dus verschillende knusse hoekjes om te gaan eten. Aan de details voor de inrichting is gedacht met warme kleuren, fluweel en LaDress jurken voor de bediening.

Eten bij Restaurant Céline

Wij krijgen een aantal leuke amuses waaronder een ‘lolly’ van lever met passievrucht en knettersuiker. Wat een leuk en uniek idee! Sowieso scoor je al punten bij mij met knettersuiker ;-). Daarna volgen o.a. een oester met biet en pompoen en een mooi stuk vis. We gaan door met een leuk vega gerecht: ravioli met tomaat en basilicum, gevolgd door kwartel met een bijzondere jus van o.a. blauwe bes. Als afsluiter een verrukkelijk rabarberdessert wat helemaal in balans is qua smaken en texturen. Elk van de borden is wonderschoon opgemaakt én smaakt voortreffelijk. Je kunt merken dat hier met liefde en passie wordt gekookt! Chef Martijn kenmerkt zijn stijl als Scandinavisch-Frans. “Alhoewel er veel meer invloeden in onze kaart zijn dan alleen die twee hoor”, voegt hij toe.

Fort Jutphaas

Drinken

Bij veel restaurants zijn er wijnarrangementen te bestellen. Bij Céline is expres geen wijnarrangement wat wordt aangeboden, omdat zij merken dat er tegenwoordig minder wordt gedronken en het zonde is als er veel overblijft. Dat neemt niet weg dat ze uitstekend bijpassende wijnen kunnen aanraden. Zo vernam ik in ieder geval van een aantal van mijn tafelgenoten die voor een glaasje wijn gingen. Ik ging voor een bijzondere frisdrank met lavendelsmaak, ook een aanrader. Sla ook vooral koffie of thee na de maaltijd niet over! Er is hier een heuse thee- en koffiekaart waarvan je je favoriete thee of koffie kunt kiezen. Mét of zonder friandises!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *