Restaurant NOMADS: elk half jaar een andere cuisine

  • Restaurant Nomads
  • Oranje-Vrijstaatkade 55
  • Amsterdam
Restaurant NOMADS: elk half jaar een andere cuisine

Nomads in Amsterdam-Oost stond al een tijdje op het lijstje om eens te bezoeken. Dus toen we werden uitgenodigd, hoefden we daar niet lang over na te denken! Op een mooie, warme zomeravond was het, zo aan het water, prima toeven. Een gezellig terras, met locals en zonder toeristen vond ik in Amsterdam ook wel een hele verademing ;-). De naam zegt al iets over het concept. Nomads, want het restaurant is niet aan 1 keuken gebonden. Dat zit zo: elk half jaar kiezen ze een nieuwe cuisine, maken ze een reis en bedenken ze welk van de lokale gerechten ze graag op de kaart willen zetten.

Portugal

Jordanië en Peru zijn al de revue gepasseerd. Dit half jaar valt de eer ten deel aan Portugal. Binnen dat half jaar wordt trouwens ook nog 3 keer van kaart gewisseld, dus wees niet bang dat je elke keer hetzelfde krijgt. Sowieso is het verrassingsmenu een aanrader. Je weet dan niet wat je krijgt. Je krijgt een selectie van het a la carte menu geserveerd. Dat menu is klein, maar heel fijn. Bij de Portugese keuken waren er enkele klassiekers zoals de ‘Bolinhos de bacalhau’ (bakkeljauw kroketten/koekjes) en ‘pasteís de nata’ (het welbekende gele custardtaartje). Klassiekers die natuurlijk niet mogen ontbreken. Dat deden ze dan ook niet! In hun authentieke vorm kregen we ze geserveerd.

Daarnaast wordt aan veel gerechten een eigen twist gegeven. Zo werd er een groene kool soep geserveerd met zwarte olijvenkruim. Een kleurrijke escabeche met bietenpoeder. Maar ook een zeebaars ceviche. Niet perse authentieke Portugese keuken, maar wel een dis welke inmiddels in Portugal zeer ingeburgerd is. Een van de culinaire hoogtepunten was de kalfstartaar met koffie en chocolade en ras-el-hanout. Wat een smaakexplosie! Ook de olijfoliecake is het vernoemen waard. Heerlijk ‘moist’ met een gel van komkommer en knapperige merengue. Naast de pastel de nata een heerlijke afsluiter!

visstoof

Culinaire wereldreis bij Nomads

Naast het superfijne terras buiten, is het binnen ook prachtig ingericht en is binnen zitten hier dus zeker geen straf. Zoek je een leuk restaurant in Amsterdam-Oost met een tof, nieuw concept, check dan even Nomads. Komende week gaat er een nieuwe kaart in, maar nog steeds met als thema de Portugese keuken.

nomads exterieur

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *