Simple. is verhuisd en wij mochten proeven

 • Simple.
 • Domstraat 4
 • Utrecht
Simple. is verhuisd en wij mochten proeven

Toprestaurant Simple. verhuisde recent naar het oude pand van Podium onder de Dom en wij mochten als een van de eersten proeven....

Al weken keek ik hiernaar uit. Elke keer als ik langfietste, dacht ik, hier wil ik eens heen. Restaurant Simple Utrecht stond al heel lang op mijn lijstje, maar toen ze onlangs verhuisde naar het oude pand van Podium onder de Dom. Juist ja, vlak onder de Dom, kwam Simple ineens nog hoger op mijn verlanglijstje te staan.

Intiem persdiner

Lucky us, werden we uitgenodigd om te komen proeven bij het nieuwe Simple. Tijdens een intiem persdiner proefden we de kaart en konden we meteen genieten van het bijzonder stijlvolle interieur. Wanneer je binnenkomt bij Simple, loop je eerst tegen de bar aan. Je kunt dan ook terecht voor lekkere drankjes. Bijvoorbeeld cocktails in allerlei variaties. Daarachter zijn de tafels om te eten in een omgeving van chique donkerblauw en goud.

interieur restaurant Simple Utrecht restaurant simple utrecht

Maandelijks is er een wisselend menu, waarbij je kunt kiezen uit 4, 5 of 6 gangen. Daarbij wordt er zo veel mogelijk gekookt wat in het seizoen is. Ons 7-gangen (!) diner bestond uit:

 1. Sneeuwkrab salade met vanilleschuim en komkommer – heerlijk fris en tegelijkertijd romig, paste perfect bij de warme dag die het was!
 2. Zandwortel, aubergine en amandel – een beetje curryachtig.
 3. Zeeduivel met cassiaschors, maïs en gepofte sjalot – één van mijn favorieten van de avond.
 4. Asperges met een dumpling van ossenstaart, morilles en gebrande aardappelschil – typisch Nederlandse ingrediënten met een Oosterse twist.
 5. Dichtgeschroeide sukade met artisjok en zwarte knoflook saus – de zwarte knoflook is een echte smaakmaker.
 6. Een pre-dessert van magnoliaijs en citrus – +1 voor een restaurant waar je een pre-dessert krijgt :-D.
 7. Een prachtig torentje van aardbei, basilicum en een vleugje 12-jaar oude balsamico – mijn absolute favoriet, niet te zoet, maar heerlijk vol van smaak!
komkommer, sneeuwkrab en vanille dessert simple

Verfijnd, mooie smaken en structuren

Uiteraard ontbraken de amuses vooraf en de friandises aan het einde zeker niet :-).

Overall kunnen we het eten omschrijven als verfijnd, met mooie smaken en structuren. Ze maken verrassende combinaties en het eten ziet er werkelijk oogstrelend uit op de bijzondere serviezen. Enige aandachtspuntje wat we konden ontdekken was de consistentie tussen de borden. We merkten dat er soms tussen de borden verschillen zat waardoor niet bij iedereen de gerechten altijd optimaal tot hun recht kwamen. Maar, dat is slechts een klein detail. We hebben vooral heerlijk genoten bij Simple en komen zeker nog eens terug. Als we iets te vieren hebben bijvoorbeeld, want daar is het echt een perfect restaurant voor. Of als je jezelf en anderen eens wil verwennen.

Uiteraard is een bijpassend wijnarrangement mogelijk, maar ook een bierarrangement is mogelijk. Wij kregen daar een klein voorproefje van door een biertje bij het dessert. En ik kan je verzekeren, dat was een sublieme combinatie….

eten bij Simple
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *