‘t Taphuys Utrecht: zelf de lekkerste bieren en wijnen tappen

  • 't Taphuys Utrecht
  • Mariaplaats 3
  • Utrecht
‘t Taphuys Utrecht: zelf de lekkerste bieren en wijnen tappen

Yes, ‘t Taphuys heeft nu ook een vestiging in Utrecht! Vanaf 8 november is deze bijzondere horecagelegenheid op de Mariaplaats geopend. Wij namen alvast een kijkje! Als je van goede, lekkere en bijzondere wijnen en bieren houdt, zit je hier aan het goede adres. Je kunt er namelijk je eigen bier en wijn tappen. Je hebt daarbij keuze uit 68 bieren en 64 wijnen. Van bekende klassiekers tot lokaal Utrechts bier, craft bier en onbekendere soorten. Van Heineken tot Uiltje en van Maximus tot Brewdog. Met 68 soorten zit er altijd wel wat voor je tussen! Je kunt trouwens op het scherm meer uitleg vinden over de soorten of natuurlijk het personeel om advies vragen.

Proefglaasje, half glas of heel glas

De wijnen gaan van licht naar zwaarder waarbij je kunt kiezen tussen een proefglaasje (15 ml), een half glas of een volledig glas. Ideaal als je niet helemaal weet wat je wil, of net als ik, veel verschillende dingen wil proeven. Alle wijnen zijn geselecteerd door de huissommelier die ook het personeel opleidt over de wijnen. Je vindt hier dus lichte en toegankelijke wijnen, maar ook exclusievere en bijzonderdere wijnen. Zo dronken wij een mooie Barolo en was er ook een Amarone op de tap.

How to… tap

Het werkt als volgt:

  1. Koop een kaart (formaat creditcard) en zet daar ‘taptegoed’ op.
  2. Steek je pasje in de tapwand.
  3. Pak een glas.
  4. Houd hem onder de tap.
  5. Tappen maar!

All day food

Uiteraard is er ook eten. Zo kun je er ‘s avond terecht voor lekkers van de Big Green Egg of Josper. Er zijn lekkere vega opties, salades, maar ook  hamburgers. Overdag eet je hier pancakes, tosti’s of wafels bijvoorbeeld. Of gewoon iets van de BBQ, want vrijwel het gehele menu is all-day.

Taphuys Utrecht centraal

Door de centrale locatie, in de stad is ‘t Taphuys Utrecht goed bereikbaar. Zowel met de fiets en lopend als met de trein (vanaf Utrecht CS is het circa 7 minuten lopen). De eyecatchers zijn de tapwanden, maar eigenlijk is het hele interieur een kijkje waard! De gigantische en bijzondere muurschildering van Studio Giftig zal je met je mond open doen staan. Boven de wijnwand vind je toffe neon verlichting met de slogan “Beer is made by men, wine is made by gods.” Tel daar wat grote planten bij op en een flinke dosis creativiteit en je hebt een ontzettende unieke zaak. Leuk om te gaan borrelen met vrienden of collega’s, maar ook om lekker te gaan lunchen met je familie bijvoorbeeld.

Ps. Utrecht te ver weg? Er zijn ook filialen van ‘t Tahuys in Arnhem en Tilburg.

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “‘t Taphuys Utrecht: zelf de lekkerste bieren en wijnen tappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *