‘t Taphuys: zelf de lekkerste bieren en wijnen tappen

  • Taphuys
  • Jansplein 56
  • Arnhem
‘t Taphuys: zelf de lekkerste bieren en wijnen tappen

Bieren van de tap en wijn van de tap. 100 bieren en 80 wijnen om precies te zijn. Bij ‘t Taphuys tap je die gewoon helemaal zelf! Van bieren met namen als Huysbaas (blonde ale), Hopfather (IPA) en Three Idiots Triple Spiced (tripel bier) tot aan bekendere biermerken als Chimay en La Chouffe. De keuze is enorm en dat maakt dat er voor iedereen wel wat naar zijn of haar smaak is. Het leuke is dat de bieren niet gegroepeerd staan op smaak of regio.

Dat is een bewuste keuze, omdat je op deze manier blijft ontdekken. Je grijpt minder snel naar smaken die je al kent, maar wordt op deze manier uitgedaagd om juist ook andere bieren te proberen. Op de touchscreen schermen kun je lezen wat voor type bier het is, hoe deze smaakt en wat het alcoholpercentage is.

Tap zoveel je wil

Qua wijnen is er ook geruime keuze aan bekendere en onbekendere wijnhuizen en aan diverse soorten wijn. Wij dronken onder andere een mooie Barolo en een Amarone. En, we dronken een Chenin Blanc van Spier waar we goede herinneringen aan hebben omdat we daar tijdens onze huwelijksreis enkele dagen waren.

Bij zowel bier als wijn geldt dat je zo veel of weinig kunt tappen als je wil. Wil je bijvoorbeeld juist veel proeven en kies je voor kleinere glaasjes? Dat kan! Bij de wijnen kun je kiezen uit 3 formaten. Bij de bieren reken je zelfs af per  centiliter. Het systeem is eenvoudig. Aan het begin je bezoek aan ‘t Taphuys krijg je een pasje. Hier kun je tegoed op zetten en vervolgens dit pasje in de tap steken. Tap je wijn of bier en het wordt afgeschreven van je kaart. Je ziet dan ook meteen hoeveel dit drankje je heeft gekost.

Big Green Egg

dirty ribeye

Bij ‘t Taphuys kan ook gegeten worden. In de keuken bevinden zich o.a. een Big Green Egg en een Josper dus verwacht barbecue-achtige gerechten. De signature dishes zijn de ‘Beercan chicken’ en ‘Dirty Ribeye’. De beercan chicken is een hele kip op een bierblikje gegaard zodat het vlees heerlijk mals blijft. De Dirty Ribeye wordt in de kolen gegaard, waardoor hij een lekker rokerige smaak krijgt.

zalm vooraf Taphuys

Taphap

Je kunt trouwens ook altijd kiezen voor de ‘Taphap’ à € 17,50. Die wisselt maandelijks en bestaat uit een hoofdgerecht en € 10 aan taptegoed! Op het moment van schrijven is de Taphap bijvoorbeeld een kipspies met couscous. Lunchen kan ook met een maandelijks wisselende goedgevulde lunchplank à € 9,50.

‘t Taphuys is wat ons betreft een hele fijne en leuke plek om met vrienden te gaan borrelen. Er is naast het filiaal in Arnhem ook een Taphuys in Tilburg en najaar 2019 opent er één in Utrecht!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “‘t Taphuys: zelf de lekkerste bieren en wijnen tappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *