Vooges Strand: vakantiegevoel in eigen land!

  • Vooges Strand
  • Strandafgang, Boulevard Paulus Loot 1A
  • Zandvoort
Vooges Strand: vakantiegevoel in eigen land!

Eigenlijk voelde het als vakantie in het buitenland, maar dan gewoon in eigen land!

Jaren geleden ben ik voor het laatst in Zandvoort geweest. Misschien zat ik zelfs nog wel op de middelbare school. Op een mooie zonnige dag ging ik toen met vriendinnen met de trein naar Zandvoort. Tijd dus om weer eens terug te gaan! Toen ik door Vooges werd uitgenodigd was dat een mooie aanleiding om op een warme voorjaarsdag richting Zandvoort te rijden.
Vooges Strand zit bijna op het einde van het strand, aan de kant van Aerdenhout.
Je kunt er strandbedjes huren waar je lekker veel ruimte hebt, je kunt er aan de loungebanken plaatsnemen of aan de eettafels. Voor elk wat wils dus.
We begonnen met strandbedjes en gingen rond een uur of 12 richting het paviljoen voor een welverdiende lunch ;-).

strandbedjes Vooges Strand

Drukke dagen = kleine kaart

Wat krijg je dan zoal bij Vooges Strand?
Allereerst hebben ze op drukke dagen een kleine kaart. Dat is fijn, want dat betekent dat de keuken sneller kan werken en gasten dus ook sneller hun eten krijgen. Overigens is er ook op de ‘kleine kaart’ genoeg keuze! Zo kun je er diverse smaken flammkuchen krijgen, broodjes met toppings als vadouvan kip en makreel en salades.
Wat opvalt is dat het eten zo veel mogelijk lokaal is, alles zelf wordt gemaakt en er ook veel gezondere keuzes zijn gemaakt. Bovendien zitten er veel niet alledaagse opties bij waar we erg blij mee waren.

flammkuchen met tonijn en wakame op de kaart van Vooges Strand

Vakantie

Wij gaan voor de flammkuchen tonijn & wakame en het brood met vadouvan kip, vergezeld door een lekkere groene en rode shake. Een veel beter en hoger niveau dan wat ik normaal bij een strandtent zou bedenken! Het beeld wat ik van strandtenten heb, is dat het vaak supertoffe locaties zijn, maar dat het eten tegenvalt. Niet hier! Het eten is goed bereid, vers, lokaal en origineel en ook de bediening is vriendelijk en snel. Wat we zelf vonden, was dat het eigenlijk net voelde als vakantie in het buitenland, maar dan gewoon in eigen land!

op het terras bij Vooges Strand Zandvoort

Vooges Strand Zandvoort

Het zonnetje, het strand, maar ook de gehele sfeer, de ruimte die er rondom elk van de strandbedden en tafels bij Vooges is. Perfect om een dagje helemaal bij te komen! ‘s Middags op het borrelmenu staat er ook genoeg lekkers, van cocktails tot borrelhapjes.
Vooges heeft naast Vooges Strand op het strand van Zandvoort ook locaties in Bloemendaal en Haarlem. Allen hebben net een andere kaart en natuurlijk locatie, maar dezelfde relaxte sfeer.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *