Aardappel-zalm pakketjes (uit de oven of van de BBQ)
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Zalm en aardappels samen zijn altijd fijn, toch? Vooral als het om wilde zalm gaat, ben ik er bij! Tijdens je zwangerschap zijn er de nodige eetrestricties en kun je beter geen gerookte zalm eten, tenzij goed verhit. Dit recept kun je dus ook prima eten als je zwanger bent! Deze aardappel-zalmpakketjes wil ik je dan ook zeker niet onthouden.
Zalmpakketjes van de BBQ of uit de oven
Het leuke is dat je deze pakketjes zowel in de oven als op de BBQ kunt maken. Net waar je zelf zin in hebt en hoe goed het weer is :-). Samen met de friszoet tomaatjes al echt een topper. Wat het voor mij helemaal afmaakt is de ingelegde rode ui, dille en kappertjes. Die maken het net wat frisser en eigentijdser.
Aardappel-zalm pakketjes (uit de oven of van de BBQ)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels
- 500 gram cherry tomaten
- 200 gram gerookte (wilde) zalm
- 1 bosje verse dille
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 2 el appelazijn
- 1 el kappertjes
- peper en zout
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- ovenschaal of BBQ-bestendige schaal (bijvoorbeeld aluminium bakje)
- kookpan
Instructies
- Verwarm de oven of BBQ voor op 200 C.
- Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze circa 15 minuten.
- Verdeel de aardappels over 2 stukken ruim aluminiumfolie.
- Verdeel hier de olie overheen met peper en een klein beetje zout.
- Leg hier de tomaatjes en zalm (in grove stukken) op en vouw dicht. Leg in een ovenschaal en laat circa 15 minuten in de oven (of op de BBQ in een alu-schaal) garen.
- Snijd intussen de ui in dunne ringen en meng met de azijn.
- Haal de pakketjes uit de oven. Maak voorzichtig open (pas op met de hete stoom).
- Verdeel de ui, verse dille en kappertjes er overheen en eet direct op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 402 | Calorieën uit vetten 66 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen