Aardappel-zalm pakketjes (uit de oven of van de BBQ)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zalm en aardappels samen zijn altijd fijn, toch? Vooral als het om wilde zalm gaat, ben ik er bij! Tijdens je zwangerschap zijn er de nodige eetrestricties en kun je beter geen gerookte zalm eten, tenzij goed verhit. Dit recept kun je dus ook prima eten als je zwanger bent! Deze aardappel-zalmpakketjes wil ik je dan ook zeker niet onthouden.

Zalmpakketjes van de BBQ of uit de oven

Het leuke is dat je deze pakketjes zowel in de oven als op de BBQ kunt maken. Net waar je zelf zin in hebt en hoe goed het weer is :-). Samen met de friszoet tomaatjes al echt een topper. Wat het voor mij helemaal afmaakt is de ingelegde rode ui, dille en kappertjes. Die maken het net wat frisser en eigentijdser.

Aardappel-zalm pakketjes (uit de oven of van de BBQ)

Aardappel-zalm pakketjes (uit de oven of van de BBQ)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 500 gram cherry tomaten
  • 200 gram gerookte (wilde) zalm
  • 1 bosje verse dille
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 el appelazijn
  • 1 el kappertjes
  • peper en zout

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal of BBQ-bestendige schaal (bijvoorbeeld aluminium bakje)
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven of BBQ voor op 200 C.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze circa 15 minuten.
  3. Verdeel de aardappels over 2 stukken ruim aluminiumfolie.
  4. Verdeel hier de olie overheen met peper en een klein beetje zout.
  5. Leg hier de tomaatjes en zalm (in grove stukken) op en vouw dicht. Leg in een ovenschaal en laat circa 15 minuten in de oven (of op de BBQ in een alu-schaal) garen.
  6. Snijd intussen de ui in dunne ringen en meng met de azijn.
  7. Haal de pakketjes uit de oven. Maak voorzichtig open (pas op met de hete stoom).
  8. Verdeel de ui, verse dille en kappertjes er overheen en eet direct op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *