Aardappelwafels

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Je hebt vast ook wel zo'n gadget in je keuken staan: zo eentje die superdupercool is, maar die je eigenlijk nooit gebruikt. Bij ons was het wafelijzer zo'n ding. Nadat ik chocoladewafels maakte, heb ik hem weer veilig opgeborgen en hem nooit meer uit de kast gehaald. Tot nu, want.... aardappelwafels. Het perfecte idee om restjes aardappel(puree) op te maken! Qua vulling kun je natuurlijk enorm variëren, een andere kaassoort of zelfs meerdere kaassoorten, geblancheerde groentes, kruiden, noem het maar op. De wafels in dit recept zijn vrij basic en zijn dan ook goed te combineren met van alles. Een hit voor jong en oud!

Aardappelwafels

Aardappelwafels

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 700 gram kruimige aardappels
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 75 gram cheddarkaas
  • 2 el verse peterselie
  • 2 bosuien
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/8 tl chilipoeder
  • flinke snuf zeezout
  • snufje nootmuskaat

Benodigdheden

  1. wafelijzer
  2. aardappelstamper

Instructies

  1. Schil de aardappels en kook ze 20 minuten of totdat ze goed gaar zijn.
  2. Verwarm de melk en giet deze over de aardappels. Stamp de aardappels tot een gladde puree.
  3. Meng de eieren door het mengsel heen.
  4. Snijd de bosui in ringetjes en snijd de peterselie fijn. Meng ook deze door de puree.
  5. Meng nu het meel en de overige kruiden door het mengsel heen.
  6. Verwarm je wafelijzer voor.
  7. Schep een deel van het mengsel op het wafelijzer en bak totdat het lichtgoudbruin is. Ga door totdat je mengsel op is en je een berg wafels hebt :-)/

11 reacties op “Aardappelwafels

  • Mark

    Bij mij komen ze niet mooi uit het wafelijzer. Ik die ze er 4-5 minuten in maar ‘trek ze dan uit elkaar’. Heb je nog tips? Groetjes Mark

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Ah, jammer om te horen Mark! Ik denk dat je twee dingen kunt proberen: heeft je wafelijzer een goede anti-aanbak laag? Probeer anders even het wafelijzer in te smeren met wat olie. Optie twee is om iets meer bloem toe te voegen, zodat de wafels wat vaster worden. Hoop dat ze zo alsnog lukken. Ben benieuwd!

      Beantwoorden
  • Aafke

    Wanneer miet cheddar kaas worden toegevoegd? En ik heb ze gemaakt maar ze zijn best droog van smaak. Ik heb alles goed doorgenomen en de juiste hoeveelheden verwerkt. Heb jij nog tips om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
  • Aafke

    Wanneer moet cheddar kaas worden toegevoegd? En ik heb ze gemaakt maar ze zijn best droog van smaak. Ik heb alles goed doorgenomen en de juiste hoeveelheden verwerkt. Heb jij nog tips om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Beste Mick, leuk dat je mijn recept wil maken! Je kunt er inderdaad ook prima pannenkoeken van maken in de pan of op een bakplaat in de oven.
      Parmezaan heeft een wat minder smeuïge structuur dan cheddar. Het kas dus op zich prima, maar de pannenkoeken zullen wellicht wat droger zijn.

      Beantwoorden
  • Adri Lub

    ik heb afgelopen week kennisgemaakt met een stukje aardappelwafel als amuse! geen cheddar er door, maar een plakje er op en daarop geroerbakte spinazieblaadjes die goed uitgelekt waren met wat pijnboompitjes en daarop een part gekookt ei. Heerlijk! dus ga ik ook proberen of ik een goede aardappelwafel kan bakken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *