Amandel perentaart

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Laatst kreeg ik een appje met een foto van Donna Hays perentaart. Die zag er verrukkelijk uit, dus maakte ik er een variant op. Het fijne is, dat het eigenlijk een hele makkelijke taart is. Ik maakte hem op een doordeweekse avond als dessert en serveerde hem met vanillevla. De smaken amandel en peer gaan erg goed samen, evenals de structuren. Deze taart ga ik binnenkort zeker weer maken! Let op, het is een redelijk klein taartje, voor 2- 4 personen. Wil je een grotere taart? Verdubbel dan alle aantallen.

Amandel perentaart

Amandel perentaart

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram speltmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 140 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 1 Conference peer ontdaan van klokhuis en in 4 stukken gesneden
  • rasp van 1 biologische citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng met een spatel of in een keukenmachine de boter met 90 gram suiker.
  3. Voeg de eieren, bakpoeder, speltmeel, amandelmeel, citroenrasp en zout toe. Meng goed, totdat je een egaal beslag krijgt. Het beslag zou lichtbruin van kleur moeten zijn en is vrij dik.
  4. Schep met een lepel het mengsel in een ingevet bakblik en strijk de bovenkant glad.
  5. Meng de partjes peer met 50 gram bruine basterdsuiker en citroensap zodat de partjes aan alle kanten bedekt zijn.
  6. Druk de partjes peer in de bovenkant van de taart en bak gedurende 35-40 minuten of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  7. Check of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de taart gaar!
Tip: lekker met vla of custard.

9 reacties op “Amandel perentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *