Amandel perentaart
- Door Judith Pagrach
- Australisch, Frans
- voor 4 personen
Laatst kreeg ik een appje met een foto van Donna Hays perentaart. Die zag er verrukkelijk uit, dus maakte ik er een variant op. Het fijne is, dat het eigenlijk een hele makkelijke taart is. Ik maakte hem op een doordeweekse avond als dessert en serveerde hem met vanillevla. De smaken amandel en peer gaan erg goed samen, evenals de structuren. Deze taart ga ik binnenkort zeker weer maken! Let op, het is een redelijk klein taartje, voor 2- 4 personen. Wil je een grotere taart? Verdubbel dan alle aantallen.
Amandel perentaart
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 60 gram speltmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 140 gram bruine basterdsuiker
- 90 gram boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 1 Conference peer ontdaan van klokhuis en in 4 stukken gesneden
- rasp van 1 biologische citroen
- sap van 1/2 citroen
- snufje zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng met een spatel of in een keukenmachine de boter met 90 gram suiker.
- Voeg de eieren, bakpoeder, speltmeel, amandelmeel, citroenrasp en zout toe. Meng goed, totdat je een egaal beslag krijgt. Het beslag zou lichtbruin van kleur moeten zijn en is vrij dik.
- Schep met een lepel het mengsel in een ingevet bakblik en strijk de bovenkant glad.
- Meng de partjes peer met 50 gram bruine basterdsuiker en citroensap zodat de partjes aan alle kanten bedekt zijn.
- Druk de partjes peer in de bovenkant van de taart en bak gedurende 35-40 minuten of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
- Check of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de taart gaar!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 541 | Calorieën uit vetten 288 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 33g, Waarvan | 51% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 66% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk !!!
Groetjes hapjesprinces.be
Hij is echt heeeel lekker! Ik denk dat ik ‘m zaterdag weer ga maken :-D
[…] recepten gaan een eigen leven lijden. Dit begon bij Donna Hays als perentaart. Daarna werd het amandel perentaart en nu heb ik hem gebruikt als basis voor […]
Hoi, kan ik ipv speltmeel ook kikkererwtenmeel gebruike. Mijn dochter moet glutenvrij. Of zijn er andere opties.
Hi Thea, je kunt beter 100% amandelmeel gebruiken of speltmeel vervangen door rijstemeel of aardappelzetmeel.
Veel succes!
Het ziet er heerlijk uit, ga het zeker maken! Vroeg mij alleen af of ik de basterdsuiker kan vervangen door bv kokosbloesemsuiker?
Hi Anette, leuk dat je de taart ook gaat maken! Je kunt de basterdsuiker vervangen door kokosbloesemsuiker. Houd er wel rekening mee dat de taart dan iets anders zal smaken, maar het kan wel!
Veel succes!
Groetjes,
Judith
Waar koop ik amandelmeel, speltmeel en kokosbloesemsuiker? Ik vond dit niet in de supermarkten. Ik ga nog in een reform zaak kijken, maar die is niet bij ons in het dorp. Ik dacht dan toch maar hier even vragen.
Hi Slay, zowel speltmeel als amandelmeel als kokosbloesemsuiker kun je kopen bij bijvoorbeeld EkoPlaza.
Veel succes!