Appeltaart havermout

  • voor 1 persoon
  • Kooktijd2 minuten
  • Totale benodigde tijd3 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaartje met rozijnen, amandelen en kruiden. Met peer combineer het het vaak met cacao en een scheutje maple syrup. Ik ben benieuwd wat jullie altijd voor ontbijt eten! Neem je 's ochtends uitgebreid de tijd of is het vaak een snel ontbijtje 'on the go'?

Tips voor de appeltaart havermout:

  • Je kunt het amandelschaafsel ook eerst in een droge pan roosteren voor nog meer smaak.
  • In plaats van appel kun je ook gedroogde appel gebruiken
  • Geen speculaaskruiden meer in je kast? Gebruik kaneel en een beetje nootmuskaat
  • Maak eens de 'baked apple pie oats', een vergelijkbare variant die je in de oven maakt!
Appeltaart havermout

Appeltaart havermout

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 el havermout
  • 100 ml melk (naar keuze: halfvolle koemelk of amandelmelk bijvoorbeeld voor een vegan alternatief)
  • 1/4 appel in blokjes gesneden
  • 10 rozijnen
  • 1 tl amandelschaafel
  • 1/4 tl speculaaskruiden

Benodigdheden

  1. kommetje
  2. magetron
  3. mes

Instructies

  1. Meng de havermout en de melk in het kommetje en zet 1 minuut in de magnetron (700 - 1000 Watt).
  2. Roer met een lepel door en zet nog eens 30 seconden in de magnetron.
  3. Roer weer door en laat 1 minuut staan.
  4. Verdeel de stukjes appel, rozijnen en speculaaskruiden over de havermout. Maak af met het amandelschaafsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *