Appeltaart havermout
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 1 persoon
- Kooktijd2 minuten
- Totale benodigde tijd3 minuten
Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaartje met rozijnen, amandelen en kruiden. Met peer combineer het het vaak met cacao en een scheutje maple syrup. Ik ben benieuwd wat jullie altijd voor ontbijt eten! Neem je 's ochtends uitgebreid de tijd of is het vaak een snel ontbijtje 'on the go'?
Tips voor de appeltaart havermout:
- Je kunt het amandelschaafsel ook eerst in een droge pan roosteren voor nog meer smaak.
- In plaats van appel kun je ook gedroogde appel gebruiken
- Geen speculaaskruiden meer in je kast? Gebruik kaneel en een beetje nootmuskaat
- Maak eens de 'baked apple pie oats', een vergelijkbare variant die je in de oven maakt!
Appeltaart havermout
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd2 minuten
- Totale benodigde tijd3 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 el havermout
- 100 ml melk (naar keuze: halfvolle koemelk of amandelmelk bijvoorbeeld voor een vegan alternatief)
- 1/4 appel in blokjes gesneden
- 10 rozijnen
- 1 tl amandelschaafel
- 1/4 tl speculaaskruiden
Benodigdheden
- kommetje
- magetron
- mes
Instructies
- Meng de havermout en de melk in het kommetje en zet 1 minuut in de magnetron (700 - 1000 Watt).
- Roer met een lepel door en zet nog eens 30 seconden in de magnetron.
- Roer weer door en laat 1 minuut staan.
- Verdeel de stukjes appel, rozijnen en speculaaskruiden over de havermout. Maak af met het amandelschaafsel.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 237 | Calorieën uit vetten 67 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen