Aspergequiche met erwtjes en rucola
- Door Judith Pagrach
- Frans, Nederlands
- voor 4 personen
Welke asperges vind jij het lekkerste, de witte of de groene? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze beiden even lekker vind! Al eerder las je hoe je perfect witte asperges klaarmaakt, vandaag een recept met zijn groene broertje: een aspergequiche. Een stukje van deze quiche met een salade, de perfecte maaltijd voor een zomerse dag!
Aspergequiche met erwtjes en rucola
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 5 eieren
- 150 g crème fraîche
- 100 ml halfvolle melk
- 275 g groene asperges (vers of uit de diepvries)
- 50 g doperwten
- 25 g rucola
- 2 el peterselie fijngesneden
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/4 tl verse dille fijngesneden
- 40 g Parmezaanse kaas geraspt
- snufje zeezout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- quichevorm (20 - 23 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Zet een pan water op en wacht totdat deze kookt. Voeg de asperges toe en laat ze 2 minuten blancheren (kort koken, waardoor ze in de quiche ook gaar worden).
- Kluts intussen de eieren en voeg crème fraîche en melk toe. Roer met een vork of garde totdat het een glad geheel is. Voeg de kruiden en de kaas toe.
- Vet je quichevorm in met een scheutje olijfolie en bekleed de vorm met bladerdeeg. Bedenk de bodem met de asperges en erwtjes en leg hier de rucola bovenop. Giet het eiermengsel er overheen en bak 35 minuten op 180 C. of totdat de bovenkant goudbruin en gestold is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 468 | Calorieën uit vetten 301 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 34g, Waarvan | 52% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 61% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen