Quick & easy: balsamico kip met dank aan Donna Hay

  • voor 2 personen
Quick & easy: balsamico kip met dank aan Donna Hay

Als je op zoek bent naar een makkelijke kip marinade, ben je hier aan het goede adres. Deze marinade is geïnspireerd op het recept van Donna Hay en is snel klaar. Waar Donna Hay de kip grillt in de oven, bakte ik hem in een grillpan. Zo ben je sneller klaar en kan bovendien iedereen de kip maken, ook zonder grilloven. Wij aten de kip op een bedje van sla en tomaat, maar je kunt de kip ook lekker eten met gebakken aardappels, frietjes of wat je maar wilt!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets (ca. 300 g)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knolook
  • 1/4 tl grofgemalen zwarte peper
  • 2 limoenen

Benodigdheden

Instructies

  1. Pers het teentje knoflook uit en meng met de olijfolie, balsamicoazijn, zwarte peper en honing en smeer hier de kip mee in. Laat dit minstens 10 minuten intrekken in de koelkast.
  2. Zet een (grill)pan (koekepan kan ook!) op hoog vuur en laat de pan warm worden. Giet er een scheutje olijfolie in en leg de kip in de pan. Bak op hoog vuur beide kanten goudbruin. Draai nu het vuur zachter en bak de kip gaar. Let op: hoe dikker je kipfilet, hoe langer dit zal duren.
  3. Halveer je limoenen en bak deze nog 2 minuten mee, met de open kant naar beneden totdat ze mooi gekarameliseerd zijn. Serveer ze bij de kip zodat men ze kan uitknijpen over de kip.
Ps. Dit gerecht is ook zeer geschikt voor de barbecue!
11 mensen willen het maken
31 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *