Aspergequiche met erwtjes en rucola

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Welke asperges vind jij het lekkerste, de witte of de groene? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze beiden even lekker vind! Al eerder las je hoe je perfect witte asperges klaarmaakt, vandaag een recept met zijn groene broertje: een aspergequiche. Een stukje van deze quiche met een salade, de perfecte maaltijd voor een zomerse dag!

Aspergequiche met erwtjes en rucola

Aspergequiche met erwtjes en rucola

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 150 g crème fraîche
  • 100 ml halfvolle melk
  • 275 g groene asperges (vers of uit de diepvries)
  • 50 g doperwten
  • 25 g rucola
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl verse dille fijngesneden
  • 40 g Parmezaanse kaas geraspt
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. quichevorm (20 - 23 cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Zet een pan water op en wacht totdat deze kookt. Voeg de asperges toe en laat ze 2 minuten blancheren (kort koken, waardoor ze in de quiche ook gaar worden).
  3. Kluts intussen de eieren en voeg crème fraîche en melk toe. Roer met een vork of garde totdat het een glad geheel is. Voeg de kruiden en de kaas toe.
  4. Vet je quichevorm in met een scheutje olijfolie en bekleed de vorm met bladerdeeg. Bedenk de bodem met de asperges en erwtjes en leg hier de rucola bovenop. Giet het eiermengsel er overheen en bak 35 minuten op 180 C. of totdat de bovenkant goudbruin en gestold is.
Ps. Een nat plasje op je quiche, zoals op de foto, voorkomen ;-)? Blancheer dan ook de erwtjes kort en laat de asperges en erwten even uitlekken. Wat is jouw favoriete zomergerecht? Laat het weten in de comments of op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *