Aubergineschotel met feta en tomaat
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten.
Deze schotel at ik zelf als lunch. Had ik zo halverwege de dag dag al een flinke portie vitamimes binnen :-). Je kunt dit gerecht ook als lunch eten of als diner. Het is een licht verteerbaar gerecht met aubergine, tomaat, feta en lekkere kruiden zoals oregano en basilicum. Het is dan ook een fluitje van en cent om dit te maken. Hoe relaxed is het dat je gewoon in 15 minuten klaar bent?!
Aubergineschotel met feta en tomaat
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 aubergine in plakjes van circa 1 cm gesneden
- 250 gram passata di pomodoro
- 3 trostomaten (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 takjes verse basilicum
- 75 gram feta kaas
- optioneel: geraspte oude kaas
- zwarte peper
- zout
Benodigdheden
koekenpanInstructies
- Besprenkel de aubergineplakjes met zout
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Dep de aubergineplakjes droog en grill ze kort aan beide kanten.
- Leg de aubergineplakjes apart en giet opnieuw olie in de pan. Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en bak enkele minuten. Voeg de passata toe en laat 4 minuten op laag vuur sudderen.
- Leg 5 aubergineplakjes dakpansgewijs op een bord. Giet een paar lepels saus over de aubergine. Maak weer een laagje aubergine. en giet hier weer saus over.
- Maak af met verkruimelde fetakaas, verse basilicum en eventueel geraspte oude kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen