Aziatische salade met kip, mango en papaja
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Nu het steeds warmer wordt, zou ik zo elke dag een salade kunnen eten. Salades zijn wat mij betreft verre van saai en hoeven ook helemaal niet perse sla of iets dergelijks te bevatten. Neem deze heerlijke Aziatische salade met kip, mango en papaja. De dressing in combinatie met de lekker gekruide kip maken hem superlekker! En als je het helemaal wilt afmaken, garneer je de salade met wat seroendeng: een Indonesische klassieker gemaakt van kokos en pinda. En kun je geen papaja vinden? Dan kun je ook een extra (kleine) mango gebruiken! Wat is jouw favoriete salade?
Aziatische salade met kip, mango en papaja
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 el sojasaus
- 1 tl (kokosbloesem)suiker
- 14 tl vijfkruidenpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 mango (in dunne reepjes gesneden)
- 200 gram papaja (in dunne reepjes gesneden)
- 125 gram taugé
- 100 gram wortel julienne gesneden (kant-en-klaar)
- 5 bosuien in dunne ringetjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 el (kokosbloesem)suiker
- sap van 1 limoen
- 1 tl vissaus
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 1 tl sesamzaad
- seroendeng naar smaak (optioneel)
Benodigdheden
- grillpan of koekenpan
Instructies
- Meng soajasaus, de theelepel suiker, vijfkruidenpoeder en olijfolie en marineer hier de kip mee. Laat minsten 20 minuten intrekken en bak de kipfilet dan rondom gaar en bruin. Laat daarna afkoelen.
- Breng een pan water aan de kook en 'blancheer' de taugé 3 minuten zodat deze lekker knapperig blijft.
- Meng de vissaus, limoensap, suiker en de rode peper tot een dressing.
- Meng intussen de mango, papaja, bosui, wortel en taugé.
- Als de kip is afgekoeld trek je met twee vorken de kip uit elkaar zodat je kleine kip strips krijgt ('shredded chicken').
- Meng de kip, de dressing en sesamzaad door de salade heen. Garneer eventueel met seroendeng.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 327 | Calorieën uit vetten 137 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen