Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Brits
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Doordeweeks heb ik altijd haast, dus dan eet is meestal overnight oats of een bakje yoghurt en homemade granola op werk. In het weekend vind ik het heerlijk om wat meer werk te maken van mijn ontbijt. bijvoorbeeld met pannekoekjes of wafels. Of met deze baked oats. Het smaakt net als een appeltaart, maar dan gezond! Lijkt me een perfect ontbijt, toch? Dit recept is voor bijna iedereen geschikt: het is suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Je kunt hem rechtstreeks uit de oven eten of er bijvoorbeeld een klein beetje ahornsiroop overheen gieten (dan wordt het wel net iets minder gezond).
Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk (liefst hele romige waar een dikke laag "kokosroom" bovenop ligt; bijvoorbeeld die van de Lidl)
- 100 gram havermout
- 1 appel (groot)
- 1 tl speculaaskruiden (of kaneel eventueel met een vleugje kardemom)
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes (hoe fijner, hoe beter).
- Meng in een kom de stukjes appel, de havermout en de kruiden. Doe hier de kokosmelk (of beter nog, de "kokosroom") bij en meng tot een glad geheel.
- Verdeel het mengsel over je ovenschaal en bak in 25 - 30 minuten licht goudbruin.
- Serveer met bijvoorbeeld een beetje ahornsiroop of eet het gewoon zo!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 611 | Calorieën uit vetten 365 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 43g, Waarvan | 67% | |
Verzadigde vetzuren 37g | 183% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lijkt me heerlijk, super idee! Houd zelf alleen niet erg van kokos, kan het ook met haverroom? Of rijstslagroom?
Hi Marleen, leuk om te horen :-). Ik zou dan denk ik gaan voor rijstslagroom of eventueel amandelmelk (in dat geval wordt de structuur wel iets anders, maar heeft het nog wel veel smaak). Het zal als je rijstslagroom gebruikt wel iets minder smaak hebben van zichzelf, dus dan zou ik iets meer kruiden toevoegen. Groetjes, Judith
Dank je! Ik ga het proberen.
heb het net klaar gemaakt, is inderdaad superlekker, maar glutenvrij niet echt blijkbaar.
Hi Natascha, leuk dat je hem ook hebt gemaakt, maar jammer dat je er last van had. Was de havermout die je gebruikte wel glutenvrij? In principe is havermout namelijk glutenvrij, maar vaak wordt het verwerkt in fabrieken waar ook andere granen worden verwerkt en wordt het op deze manier gecontamineerd.
Dit lijkt mij ook heerlijk! Zou ik het ook met santen kunnen maken? Ik heb geen kokosmelk in huis, maar wel santen (blok)!
Hi Marije, dankjewel voor je reactie! Met santen zou het ook moeten lukken. Vooral als je hem nog een beetje dik houdt, zou het heerlijk moeten worden :-)
Wauw, dat ziet er heerlijk uit. Wat een goed idee!
Liefs, Marlieke
http://www.cottonandcream.nl
Hi Marlieke, dankjewel! Ik kan hem zeker aanraden :-)
Net gemaakt als Saturdaymorning-breakfast! En indd.. Wat is de kokosmelk van de lidl heerlijk romig ! Hebben ze deze standaard in het assortiment of alleen tijdens de asia-week? Bedankt voor dit receptje!
Ah, wat leuk! Lekker is die kokosmelk hè? Ik was echt blij verrast! Hij is geïntroduceerd tijdens de Asia weken bij Lidl, maar weet niet zeker of ‘ie daarna ook blijft. Hoop het wel!
Heb je enig idee hoe lang je dit ontbijt kan bewaren. Denk niet dat je de inhoud van de schaal in één keer opeet.
Ziet er wel heerlijk uit!!!!
Dankjewel Corina! Ik zou hem afgedekt in de koelkast 1 à maximaal 2 dagen bewaren.
Wauw en dat gewoon van de Lidl!!! Ik ga gauw kijken en dit lekkere ontbijtje maken.
Heerlijk recept! Ik heb het nu al verschillende keren gemaakt.
De eerste keer volgde ik het hele recept en had ik natuurlijk veel te veel.Vond het de volgende dag toch minder lekker…. Warm is veel lekkerder!! :-)
Net gemaakt volgens recept, heeft nu 35 minuten in de oven gestazn maar het blijft plakkerig… Wat nu?
Ik zou hem nog iets langer in de oven zetten, of onder de grill. Van binnen blijft het wel wat plakkerig sowieso, maar de buitenkant zou mooi knapperig moeten zijn. Succes!
Ik heb het ook gemaakt maar niet met kokosmelk (had ik niet in huis) maar wel gewoon met amandelmelk ongezoet. Heel goed! Heb er ook nog wat chocoladestukjes (puur) in gedaan. Mmmm. Het is nu al een van mijn favorieten! Bedankt!
Oooh, dit lijkt me heerlijk! En ook nog eens gezond! Een super vervanger!
Liefs Iep
Judith ik ga het ook maken lijkt me heerlijk. Gr Diny
Hoi, ik wil dit recept graag maken maar ik ben alleen, moet ik dan de ingrediënten door de helft doen?
Hoi Eva, je kunt idd alle ingrediënten dan door 2 delen, Eet smakelijk alvast!
Ik heb deze gemaakt met een beetje ongezouten en ongezoete peanut butter erdoor echt zalig!
Klinkt heerlijk!