Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Doordeweeks heb ik altijd haast, dus dan eet is meestal overnight oats of een bakje yoghurt en homemade granola op werk. In het weekend vind ik het heerlijk om wat meer werk te maken van mijn ontbijt. bijvoorbeeld met pannekoekjes of wafels. Of met deze baked oats. Het smaakt net als een appeltaart, maar dan gezond! Lijkt me een perfect ontbijt, toch? Dit recept is voor bijna iedereen geschikt: het is suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Je kunt hem rechtstreeks uit de oven eten of er bijvoorbeeld een klein beetje ahornsiroop overheen gieten (dan wordt het wel net iets minder gezond).

Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk (liefst hele romige waar een dikke laag "kokosroom" bovenop ligt; bijvoorbeeld die van de Lidl)
  • 100 gram havermout
  • 1 appel (groot)
  • 1 tl speculaaskruiden (of kaneel eventueel met een vleugje kardemom)

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes (hoe fijner, hoe beter).
  3. Meng in een kom de stukjes appel, de havermout en de kruiden. Doe hier de kokosmelk (of beter nog, de "kokosroom") bij en meng tot een glad geheel.
  4. Verdeel het mengsel over je ovenschaal en bak in 25 - 30 minuten licht goudbruin.
  5. Serveer met bijvoorbeeld een beetje ahornsiroop of eet het gewoon zo!

24 reacties op “Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

  • Marleen

    Lijkt me heerlijk, super idee! Houd zelf alleen niet erg van kokos, kan het ook met haverroom? Of rijstslagroom?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Marleen, leuk om te horen :-). Ik zou dan denk ik gaan voor rijstslagroom of eventueel amandelmelk (in dat geval wordt de structuur wel iets anders, maar heeft het nog wel veel smaak). Het zal als je rijstslagroom gebruikt wel iets minder smaak hebben van zichzelf, dus dan zou ik iets meer kruiden toevoegen. Groetjes, Judith

      Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Natascha, leuk dat je hem ook hebt gemaakt, maar jammer dat je er last van had. Was de havermout die je gebruikte wel glutenvrij? In principe is havermout namelijk glutenvrij, maar vaak wordt het verwerkt in fabrieken waar ook andere granen worden verwerkt en wordt het op deze manier gecontamineerd.

      Beantwoorden
  • Marije

    Dit lijkt mij ook heerlijk! Zou ik het ook met santen kunnen maken? Ik heb geen kokosmelk in huis, maar wel santen (blok)!

    Beantwoorden
  • Linda Jansen

    Net gemaakt als Saturdaymorning-breakfast! En indd.. Wat is de kokosmelk van de lidl heerlijk romig ! Hebben ze deze standaard in het assortiment of alleen tijdens de asia-week? Bedankt voor dit receptje!

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Ah, wat leuk! Lekker is die kokosmelk hè? Ik was echt blij verrast! Hij is geïntroduceerd tijdens de Asia weken bij Lidl, maar weet niet zeker of ‘ie daarna ook blijft. Hoop het wel!

      Beantwoorden
  • Corina

    Heb je enig idee hoe lang je dit ontbijt kan bewaren. Denk niet dat je de inhoud van de schaal in één keer opeet.
    Ziet er wel heerlijk uit!!!!

    Beantwoorden
  • Marieke

    Heerlijk recept! Ik heb het nu al verschillende keren gemaakt.
    De eerste keer volgde ik het hele recept en had ik natuurlijk veel te veel.Vond het de volgende dag toch minder lekker…. Warm is veel lekkerder!! :-)

    Beantwoorden
  • Véronique

    Net gemaakt volgens recept, heeft nu 35 minuten in de oven gestazn maar het blijft plakkerig… Wat nu?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Ik zou hem nog iets langer in de oven zetten, of onder de grill. Van binnen blijft het wel wat plakkerig sowieso, maar de buitenkant zou mooi knapperig moeten zijn. Succes!

      Beantwoorden
  • Astrid

    Ik heb het ook gemaakt maar niet met kokosmelk (had ik niet in huis) maar wel gewoon met amandelmelk ongezoet. Heel goed! Heb er ook nog wat chocoladestukjes (puur) in gedaan. Mmmm. Het is nu al een van mijn favorieten! Bedankt!

    Beantwoorden
  • Jennifer

    Ik heb deze gemaakt met een beetje ongezouten en ongezoete peanut butter erdoor echt zalig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *