Barbecue recepten: Thaise kipsaté

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nog zo'n klassieker voor op de barbecue: saté. Dit keer wel een bijzondere saté, namelijk Thaise kipsaté. De kokos en limoen geven het een heerlijk frisse smaak, perfect voor een zomerse barbecue dus. Wat is jouw favoriete barbecue gerecht? Laat het weten in de comments! Heb je er nog geen, of heb je meer inspiratie nodig? Kijk eens bij de andere bbq recepten.

Barbecue recepten: Thaise kipsaté

Barbecue recepten: Thaise kipsaté

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 20 g gemalen kokos
  • 200 ml water
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl vissaus (nam pla)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • 1 stengel sereh (citroengras)

Benodigdheden

Instructies

  1. Haal de knoflook door een knoflookpers en snijd de rode peper fijn. Meng de knoflook en rode peper met de kokos, water, suiker, korianderzaad, vissaus en limoen. Breek de sereh stengels doormidden en leg deze ook in de marinade om smaak af te geven.
  2. Snijd de stukken kipfilet in de lengte in zo'n 6 stukken zodat je lange, dunne reepjes krijgt.
  3. Leg de stukken kip in de marinade en laat minstens een half uur intrekken.
  4. Haal de sereh stengels eruit en rijg de kipfilet op stokjes.
  5. Leg op een hete barbecue totdat de kip gaar is. Serveer met pindasaus.
Tip: wil je niet dat je stokjes verbranden? Week ze 2 uur in water óf leg onder de uiteinden van de stokjes een vel aluminiumfolie.

Een reactie op “Barbecue recepten: Thaise kipsaté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *