Cobbler (de Amerikaanse crumble)

  • Voor 4-6 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Cobbler (de Amerikaanse crumble)

Eigenlijk zijn we net iets te laat, want dit is zo'n typisch 4th of July gerecht (Onafhankelijkheidsdag in de VS), maar eigenlijk is dit recept het hele jaar door lekker. In de zomer maak je hem met rood fruit of bosvruchten, in de herfst met bijvoorbeeld appel. De cobbler is de Amerikaanse tegenhanger van de crumble en is erg lekker met een beetje verse slagroom of een bolletje vanille-ijs. En, niet getreurd als er een beetje over is. Koud is de cobbler ook erg lekker! Oja, eigenlijk maak je de cobbler met suiker, maar ik heb geëxperimenteerd met agavesiroop, omdat ik dit vorige week voor het eerst heb gekocht. Heb je geen agavesiroop in huis? Vervang het door suiker en voeg zonodig wat extra melk toe. De kokos in dit recept geeft de cobbler een extra zomerse 'touch'.

Ingrediënten

  • 500 g bosvruchten (vers of uit de diepvries)
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g kokos
  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 75 g agavesiroop
  • 100 ml melk

Benodigdheden

  1. ovenschaal

Instructies

  1. Verspreid de bosvruchten over de ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor op 180 C.
  3. Meng met een keukenmachine of met de hand alle overige ingrediënten in een kom totdat je een nat deeg krijgt.
  4. Schrik niet, het deeg hoort zo nat te zijn zoals het nu waarschijnlijk is. Pak elke keer een klein stukje deeg, maak dit met je handen plat en leg dit over de bosvruchten heen. Doe dit als een soort patchwork zodat aan het einde de bosvruchten helemaal bedekt zijn met deeg. Van de 'naden' zie je zo meteen niets meer!
  5. Zet de cobbler 25 - 30 minuten in de oven op 180 C. Hij is klaar als de bovenkant bruin begint de kleuren en het deeg gaar is.
  6. Serveer met slagroom of ijs.
Heb je over? Bewaar de cobbler in de koelkast en eet hem de volgende dag koud, ook erg lekker!
8 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Cobbler (de Amerikaanse crumble)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *