Barbecue recepten: Turkse kebab met lamsvlees
- voor 18 spiesjes personen
Ik zat te twijfelen of ik dit recept zou plaatsen. De smaak gaf uiteindelijk de doorslag. Deze kebabs waren namelijk zo ontzettend lekker. Wat me dan tegenhield? De foto, ik ben er niet zo tevreden over. Normaal is het maken van de foto een heel proces waarbij we alles stylen en Jerome onmogelijke poses aanneemt om tot een goede foto te komen. Nu hadden we daar niet de tijd voor (en de zin in), dus werd het een snel telefoonkiekje. Maar goed, aangezien het recept zo lekker was, wilde ik jullie het niet onthouden :-)! Doordat lamsvlees van nature wat vetter is dan de meeste vleessoorten worden deze kebabs heerlijk mals. Maar, no worries, het gaat niet meteen naar je heupen. Doordat je ze op een hele hete temperatuur bakt verlies je al een groot deel van het vet. Daarnaast zijn is het het lekkerste als je de kebabs zo dun mogelijk om de stokjes heen wikkelt. Zo heb je dus het idee dat je heel veel kebab eet, maar eigenlijk valt het dus heel erg mee. Deze kebab is het lekkerste met een yoghurt-munt saus.
Lamsgehakt haal je bij de slager. Dit kan bijvoorbeeld een Turkse of Marokkaanse slager zijn, of waar ik hem haalde: bij een biologische slager.
Barbecue recepten: Turkse kebab met lamsvlees
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 18 spiesjes personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram lamsgehakt
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 1 tl komijnzaad
- 1/4 tl korianderzaad
- 1 el verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- snufje zeezout
Benodigdheden
- 18 satéprikkers, een half uur geweekt in water
Instructies
- Snijd de ui, peper, knoflook en peterselie heel fijn en meng met de overige ingrediënten.
- Kneed van het gehakt een dunne 'worst' om de satéprikker heen. Zorg ervoor dat je dit echt dun doet, dan worden de kebabs het lekkerst.
- Leg de kebabs op een hete barbecue en keer ze regelmatig om, totdat ze mooi bruin beginnen te worden. Geen barbecue weer? Deze kebab kun je ook prima in een grill- of koekepan bereiden.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 69 | Calorieën uit vetten 48 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Jammer dat het regent vandaag want krijg er nu al zin in!
Eerstvolgende gelegenheid ga ik deze maken.
Je kunt het ook in een (grill)pan maken, maar op de bbq is natuurlijk wel wat leuker :)