Barbecue recepten: Turkse kebab met lamsvlees

 • voor 18 spiesjes personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik zat te twijfelen of ik dit recept zou plaatsen. De smaak gaf uiteindelijk de doorslag. Deze kebabs waren namelijk zo ontzettend lekker. Wat me dan tegenhield? De foto, ik ben er niet zo tevreden over. Normaal is het maken van de foto een heel proces waarbij we alles stylen en Jerome onmogelijke poses aanneemt om tot een goede foto te komen. Nu hadden we daar niet de tijd voor (en de zin in), dus werd het een snel telefoonkiekje. Maar goed, aangezien het recept zo lekker was, wilde ik jullie het niet onthouden :-)! Doordat lamsvlees van nature wat vetter is dan de meeste vleessoorten worden deze kebabs heerlijk mals. Maar, no worries, het gaat niet meteen naar je heupen. Doordat je ze op een hele hete temperatuur bakt verlies je al een groot deel van het vet. Daarnaast zijn is het het lekkerste als je de kebabs zo dun mogelijk om de stokjes heen wikkelt. Zo heb je dus het idee dat je heel veel kebab eet, maar eigenlijk valt het dus heel erg mee. Deze kebab is het lekkerste met een yoghurt-munt saus.

Lamsgehakt haal je bij de slager. Dit kan bijvoorbeeld een Turkse of Marokkaanse slager zijn, of waar ik hem haalde: bij een biologische slager.

Barbecue recepten: Turkse kebab met lamsvlees

Barbecue recepten: Turkse kebab met lamsvlees

Aanpassen porties:

voor 18 spiesjes personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 400 gram lamsgehakt
 • 1 rode peper
 • 1 rode ui
 • 1 tl komijnzaad
 • 1/4 tl korianderzaad
 • 1 el verse peterselie
 • 1 teentje knoflook
 • snufje zeezout

Benodigdheden

 1. 18 satéprikkers, een half uur geweekt in water

Instructies

 1. Snijd de ui, peper, knoflook en peterselie heel fijn en meng met de overige ingrediënten.
 2. Kneed van het gehakt een dunne 'worst' om de satéprikker heen. Zorg ervoor dat je dit echt dun doet, dan worden de kebabs het lekkerst.
 3. Leg de kebabs op een hete barbecue en keer ze regelmatig om, totdat ze mooi bruin beginnen te worden. Geen barbecue weer? Deze kebab kun je ook prima in een grill- of koekepan bereiden.

2 reacties op “Barbecue recepten: Turkse kebab met lamsvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *