Argentijnse beef chimichurri

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Prachtig en temperamentvol, zo leek het me. Inmiddels heb ik weer veel gereisd, maar heláás, nog steeds niet naar Zuid-Amerika. Toen ik deze chimichurri laatst maakte, waande ik me toch heel even in kleurrijk Buenos Aires. Chimichurri is een salsa die in bijvoorbeeld Argentinië vaak wordt gegeten bij de fameuze steaks en bestaat uit een aantal kruiden met olie. Het lekkerste is als je de kruiden fijnhakt en niet pureert om zo wat 'bite' te behouden.

Argentijnse beef chimichurri

Argentijnse beef chimichurri

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 ml extra vergine olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 2 0 gram verse peterselie
  • 1 el verse oregano

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd alles zeer fijn en meng met de olijfolie en wijnazijn. Desgewenst kun je meer olijfolie toevoegen.
Serveer met biefstuk, salade en bijvoorbeeld zoete aardappels!

4 reacties op “Argentijnse beef chimichurri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *