Bieten galette met rode ui

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals vaak op maandag, ga ik ook vandaag weer voor een vegetarisch gerecht. Hoewel ik op zijn tijd kan genieten van een stukje vlees of vis, eten we een aantal keer per week vegetarisch. Op die momenten mis ik het ook helemaal niet. Bijvoorbeeld met deze bieten galette. De galette ken je waarschijnlijk als zoet gerecht, maar je kunt er ook een hartige variant mee maken. Die is dan weer heerlijk als lunch of diner.

Wij gingen voor een bieten galette met rode ui en geitenkaas, gegarneerd met honing en rozemarijn. 's Avond eet je hem met een groene salade, 's middags eet je hem gewoon zo. En heb je nog wat over? Dan smaakt het koud de volgende dag ook prima!

Bieten galette met rode ui

Bieten galette met rode ui

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 rode bieten
  • 2 rode uien
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el honing
  • zwarte peper
  • deeg:
  • 190 gram witte tarwebloem
  • 50 gram speltmeel
  • 170 gram roomboter
  • snuf zout

Benodigdheden

  • deegroller
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • mengkom

Instructies

  1. Meng de bloem, meel en zout. Wrijf met de vingertoppen de boter er doorheen en vorm het deeg tot een bal. Zorg ervoor dat je niet te lang kneedt. Bedek de bal met plasticfolie en leg deze in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. Snijd de bieten in kwarten, evenals de uien.
  4. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van circa 1 centimeter dik
  5. Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Verdeel de bieten, ui en geitenkaas over het deeg. Laat daarbij circa 5 centimeter vanaf de kant onbedekt.
  7. Vouw de randen naar binnen, zoals op de foto te zien is.
  8. Maak de galette af met honing, tijm en rozemarijn en bak de galette in 20-25 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *