Gyudon (Japanse biefstuk bowl)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tijdje geleden aten we bij Wagamama een paar lekkere Aziatische bowls waaronder een Japans gerecht. Daardoor kwam ik op het idee om deze gyudon te maken. Gyudon is een Japans gerecht met rijst en biefstuk. Normaliter wordt dit gegarneerd met een rauwe eidooier, maar omdat mijn eieren niet supervers waren, heb ik dat achterwege gelaten. Uiteraard kun je dit alsnog wel doen als je dat lekker vindt en goede, verse eieren hebt. Ik schreef al eerder over de Kipster eieren bij Lidl die ik voor dit soort gevallen fijn vind.

Heb jij ook zin in een lekkere Aziatische maaltijd? Probeer dan ook deze gyudon!

Gyudon (Japanse biefstuk bowl)

Gyudon (Japanse biefstuk bowl)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 2 el tamari (of sojasaus)
  • 1 tl mirin
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 bosuien (in ringen gesneden)
  • 1 tl maïzena
  • scheutje kokosolie of pindaolie
  • 200 gram rijst (pandanrijst of zilvervliesrijst bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  • wok

Instructies

  1. Kook de rijst.
  2. Meng de tamari (of sojasaus), mirin, knoflook, gember, maïzena en suiker.
  3. Snijd de biefstuk in flinterdunne reepjes.
  4. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan.
  5. Bak de biefstuk op hoog vuur 1 minuut en voeg dan de saus toe. Bak het geheel enkele minuten.
  6. Serveer de rijst met daarop de beef en garneer met bosui ringen.

Een reactie op “Gyudon (Japanse biefstuk bowl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *