Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze pannenkoeken helemaal vegan zijn? In plaats van een ei gebruikte ik gebroken lijnzaad en dat zorgt er ook voor dat je pannenkoek niet uit elkaar valt. Handig hè? Ps. Je houdt waarschijnlijk wat pannenkoeken over. Deze kun je prima bewaren en met beleg naar keuze eten!
Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 260 gram boekweitmeel
- 400 ml havermelk (of amandelmelk)
- 1 el lijnzaad
- 1 tl bruine suiker
- mespuntje zout
- vulling:
- 250 gram biologische kastanjechampignons
- 100 gram shiitakes
- 100 gram voorgesneden boerenkool
- 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
- 1 tl 5 spice powder
- 3 el hoisin saus
- scheutje kokosolie
Benodigdheden
- koekenpan of crèpepan
- wok
- vijzel of hakmolen
Instructies
- Breek de lijnzaad met behulp van een vijzel of hakmolen.
- Meng in een grote kom boekweitmeel, zout en suiker en voeg daarna lijnzaad en plantaardige melk toe. Roer met een garde goed door. Is het nog te dik? Giet er dan wat extra melk bij.
- Snijd de paddenstoelen in reepjes.
- Zet de koekenpan op medium vuur en giet kokosolie in de pan. Giet een beestje van het beslag in je pan, draai je pan een beetje zodat het ebslag mooi egaal is verdeeld en bak de pannenkoek. Herhaal met de rest van het beslag tot je alle pannenkoeken hebt gebakken. Bewaar ze afgedekt onder een theedoek of in een warmhoudlade bijvoorbeeld.
- Zet de wok op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de groenten en five spices toe. Bak gedurende enkele minuten en giet dan de hoisin saus erbij. Bak nog enkele minuten en vul daarna je pannenkoeken met het mengsel!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 554 | Calorieën uit vetten 92 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen