Bombay chicken van Jamie Oliver
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je misschien weet ben ik best fan van Jamie en maakte ik al o.a. zijn zalm en croute, toad in the hole en chocolade bombe. Dit keer is het tijd voor een lekker én gezond gerecht van de Britse chef, want behalve heel lekker, is dit gerecht ook nog eens supergezond: de bloemkool en de spinazie bevatten veel vitamines, de zilvervliesrijst zorgt voor een verzadigd gevoel en de kip voor de nodige eiwitten. Probeer je het ook eens? Laat het weten in de comments!
Bombay chicken van Jamie Oliver
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 100 gram baby spinazie
- 1 kleine bloemkool
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 tl komijnzaad
- 1 rode peper
- dressing:
- 15 gram munt
- sap van 1/2 limoen
- 3 el yoghurt
- marinade:
- 3 el yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- sap van 1/2 limoen
- 1 cm verse gember (fijngesneden)
- snuf zout
- voor erbij:
- 4 pappadums
Benodigdheden
- grote ovenschaal
- kookpan
- blender of staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd de onderkant van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook de bloemkool gedurende circa 5 minuten.
- Intussen meng je in je blender of staafmixer de muntblaadjes, limoensap en yoghurt voor de dressing. Maak een gladde saus en schep dit in een kommetje. Was de blender of staafmixer niet af maar voeg de rest van de yoghurt, knoflook, gember, kerriepoeder, kurkuma en limoen toe en maak de marinade.
- Leg de kipfilets in de ovenschaal en giet de marinade erbij. Giet de bloemkool af en leg de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Meng goed zodat de marinade ook op de bloemkool terecht komt. Maak af met komijnzaad.
- Zet de ovenschaal 20 à 25 minuten in de oven totdat de kip gaar is.
- Intussen kook je de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Leg op de borden een bedje spinazie gevolgd door de rijst. Giet over de rijst wat dressing en leg bovenop de kip en broccoli. Maak af met rode peperstukjes.
- Serveer pappadums bij het gerecht! Als je wilt kun je deze in de magnetron verhitten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 627 | Calorieën uit vetten 230 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk! Wat blijft Jamie toch en bron van inspiratie.
Ziet er heerlijk uit!
Dankjewel :)
Echt drie keer niks. Smaakt naar niets, na 25 minuten in de oven nog rauwe kip ook. Mist duidelijk wat ‘punch’ want het is echt smakeloos.
Jammer!